Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Krossen i Ettan skapar diskussion: "Ett exceptionellt resultat"

Från 2017
Uppdaterad 16.10.2017 19:11.
Sportklipp (på finska): FC Honka gjorde tio mål mot OPS i Uleåborg - Spela upp på Arenan

FC Honka och TPS gör upp om ligaavancemanget i fotbollens division ett, men gör det från helt nya förutsättningar efter FC Honkas förkrossande bortaseger i Uleåborg.

Resultatet 0–10 har också fått Veikkaus, Bollförbundet och Finlands etiska idrottscenter att vakna till.

När en omgång återstår av herrarnas division ett i fotboll leder TPS från Åbo serien med tre poängs marginal till tvåan FC Honka.

Lagen möts i den sista omgången och FC Honka kan med en seger gå om TPS och knipa ligaplatsen tack vare bättre målskillnad.

Esbolaget Honkas målskillnad (63 - 23 = +40) är fem mål bättre än TPS motsvarande (48 - 13 = +35), mycket tack vare veckoslutets omgång.

Då bortaslog FC Honka Uleåborgslaget OPS med 10–0, ett exceptionellt resultat under alla omständigheter.

Frågan har diskuterats

Enligt Yle Urheilus uppgifter har resultatet i Uleåborg skapat reaktioner hos Bollförbundet, Finlands etiska idrottscenter SUEK och vid spelbolaget Veikkaus.

– Vi såg och noterade matchen, men tar inte ställning i detta skede. Vi har diskuterat ämnet med våra samarbetspartners. Några beslut eller linjedragningar i frågan har vi inte gjort, säger Jouko Ikonen från SUEK.

– Alltid när det handlar om ett exceptionellt resultat är det naturligt att vi växlar tankar om vad vi vet om situationen. Just nu råder det inga omständigheter där vi behöver uttala oss.

Flera spelare skadade, snabbt rött kort påverkade

Enligt OPS färgstarke manager Miika Juntunen får myndigheterna göra vad de vill i frågan.

Han blev själv uppringd av Veikkaus på kvällen efter matchen.

– Jag har inte den minsta misstanken om att någon skulle ha gjort något på flit. Jag har så pass strikt disciplin att ingen spelare skulle våga göra något. Men om domaren dömer rött kort och straff efter tolv minuter förstår jag att det påverkar mina spelare, sade Juntunen med hänvisning till Alex Arinzes utvisning.

Juntunen berättar också att utgångsläget inför matchen var svårt när flera spelare saknades på grund av skada.

Den sista omgången i fotbollens division ett spelas på lördag den 21 oktober, FC Honka och TPS drabbar då samman i Esbo.

OPS kommer att sluta på åttonde plats, oberoende hur säsongens sista möte borta mot KPV slutar.

Varken Bollförbundet eller spelbolaget Veikkaus har ännu uttalat sig om resultatet i veckoslutets match mellan OPS och FC Honka

(videomaterialet från Elisa Viihde)

Diskussion om artikeln