Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Världens bästa spelare" gör comeback – fyra månader efter operationen

Från 2017
Erik Karlsson.
Bildtext Erik Karlsson gör comeback i kväll.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Ottawa Senators svenske stjärnback Erik Karlsson torde göra säsongsdebut i kväll mot Vancouver Canucks. Karlsson har missat de fem inledande matcherna på grund av en fotoperation den 14 juni.

Ottawa Senators chefstränare Guy Boucher säger att Karlssons comeback kommer att synas omedelbart, och han sparar inte på lovorden.

– Jag tycker att han är världens bästa spelare så det inverkar på allting, säger Boucher och prisar bland annat sin stjärnbacks spel i anfallszonen, i powerplay, i försvarszonen...

– Han är vår ledare, säger Boucher.

Karlsson är naturligtvis ivrig över att få inleda säsongen, men tar det lite lugnare i backarna än sin coach.

– Det blir spännande. Jag fick vila tillräckligt länge. Kan hända att jag är lite rostig i början men det är bra att vara tillbaka så snabbt som möjligt. Hoppas vi går framåt längs med säsongen, säger Karlsson enligt webbplatsen nhl.com.

Ottawa inlett piggt

Trots Karlssons frånvaro har Senators inlett säsongen utmärkt med tre segrar och två förluster i straffläggning.

De två förlusterna, som ändå gav en seriepoäng var, kom i säsongens öppningsmatch mot Washington (4–5) och i match nummer två mot Detroit (1–2).

Efter det ser Ottawas facit prima ut: straffseger över Vancouver Canucks med 3–2, utklassning av Calgary med 6–0 samt Edmonton med 6–1.

– Det har varit lättare att följa med från sidan. Killarna har gjort en fantastiskt jobb och jag kommer inte att ändra på något. Vi kommer att fortsätta jobba på samma sätt, säger Karlsson.

I fjol stod Erik Karlsson för 71 poäng på 77 matcher – tredje mest av backarna. Bara Brent Burns (82 matcher, 29+47=76) och Victor Hedman (79 matcher, 16+56) var effektivare.

Sedan säsongen 2009–2010 när Karlsson inledde sin NHL-karriär är det bara 22 spelare – alla anfallare – som gjort mera poäng än den 27-årige svensken.

Diskussion om artikeln