Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leicester fick kalla fötter – sparkar tränaren efter tunga starten

Från 2017
Uppdaterad 17.10.2017 20:11.
Craig Shakespeare.
Bildtext Craig Shakespeare blir näste Premier League-tränare som tvingas gå.
Bild: imago/Action Plus/ All Over Press

Craig Shakespeare fick inte ens åtta månader på Leicesters tränarbänk. Efter en seger på de åtta första ligamatcherna fick klubben nog.

För två säsonger sedan gick Leicester som tåget i Premier League. Laget skrällde sig hela vägen till ligatiteln med Claudio Ranieri som tränare.

Sedan dess har verkligheten hunnit ikapp ”Foxes”. Förra säsongen låg Leicester risigt till med sin mästartränare vid rodret. I februari valde man att ge över ansvaret till Craig Shakespeare.

Shakespeare lyckades rädda klubben och fick ett treårskontrakt som tack för besväret. Nu har klubbledningen fått nog. I ett uttalande säger klubbens viceordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha att man behöver en förändring.

– Craig kommer alltid att vara väldigt populär och respekterad och är välkommen tillbaka både professionellt och som en vän.

Andre tränaren som får gå

Mindre än ett dygn efter att Leicester spelade 1–1 mot West Bromwich gör man sig alltså av med Shakespeare. Efter åtta omgångar har Leicester bara vunnit en match och samlat ihop sex poäng, vilket gör att laget ligger 18:e i ligan.

– Press är verkligheten i Premier League och för tränarna i den här ligan. Vi behöver bara en seger och så kan vi klättra i tabellen, sa Shakespeare efter krysset mot Albions.

Leicesters beslut får kritik av förre stjärnanfallaren Gary Lineker, som fick sin fostran i klubben.

”Att Leicester vann ligatiteln är ett ännu större mirakel med tanke på den inkompetenta klubbledningen”, skriver Lineker på Twitter.

Craig Shakespeare blir den andre Premier League-tränaren som får sparken i höst. Jumbon Crystal Palace gjorde sig av med Frank de Boer efter fyra förluster och tog in Roy Hodgson.

Leicester startar jakten på en ersättare nu. I helgens ligamatch mot Swansea leder Michael Appleton laget.

Diskussion om artikeln