Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nyström och Kaisti föll mot världsmästarna: "Vi gör för mycket enkla fel"

Från 2017
Uppdaterad 18.10.2017 14:28.
Anton Kaisti och Jenny Nyström.
Bildtext Anton Kaisti och Jenny Nyström fick smaka på motstånd av världsklass.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Finlands bästa mixeddubbelpar i badminton, Anton Kaisti och Jenny Nyström, kunde inte överraska motståndarna i sin öppningsmatch i Super Series-tävlingen Denmark Open. Men så var motståndarna också regerande OS- och världsmästare.

Det är inte varje dag en finländsk badmintonspelare får – eller måste, beror på hur man vill se på saken – spela mot regerande OS- och världsmästare.

I första omgången i Super Series-tävlingen Denmark Open i Odense hände det när Anton Kaisti och Jenny Nyström mötte Indonesiens Tontowi Ahmad och Lilyana Natsir, som vann OS-guld i Rio de Janeiro 2016 samt VM-guld i Glasgow 2017.

Tontowi Ahmad och Lilyana Natsir vann VM-guld i augusti.
Bildtext Tontowi Ahmad och Lilyana Natsir vann VM-guld i mixed i augusti.

– Så väldigt annorlunda kändes det inte, utom att de är bättre på allt. Fast man inte borde, så har åtminstone jag för mycket respekt för dem. Man tror att man inte kan vinna, säger Jenny Nyström.

– Men underligt nog så var det inte så jättesvårt att att spela mot dem. Vi borde ha vågat mera, de spelade inte så aggressivt.

Segern gick till indoneserna med siffrorna 21–14, 21–16.

Se en förkortad version av matchen här:

Finländarna ledde med både 8–5 och 11–9 i första set, men sedan ryckte indoneserna ifrån.

– De spelade lite sådär slappt som indoneser ibland gör. De tänkte väl att vi är riktigt lätta att vinna över, förklarar Nyström.

Vilka är deras största styrkor?

– De gör inte onödiga misstag. Vi gör för mycket enkla fel

Vad ska ni göra för att kunna vinna sådana där par?

– Vi måste träna mera utomlands och få bra spel där.

Kaistis och Nyströms följande tävling är French Open nästa vecka, även det en Super Series-tävling. Helt klart är att paret tagit ett stort steg framåt såväl vad gäller världsranking som satsning eftersom det inte är alldeles lätt att överhuvudtaget rymmas med i dylika tävlingar.

– Vi spelar nu bara i Challenge-tävlingar och tävlingar av högre nivå. Till exempel nu fick vi lika många världsrankingpoäng som om vi skulle ha vunnit en tävling på Series-nivå, säger Nyström.

För tillfället parkerar Kaisti och Nyström på 53:e plats på världsrankinglistan.

Koljonen håller finska fanan högt

I Denmark Open deltog också en annan finländare, Kalle Koljonen i herrsingel. Han klarade sig till huvudtävlingen genom att i kvalets första omgång besegra Norges Marius Myhre med 21–17, 21–15, och i andra omgången Estlands Raul Must med 21–17, 23–21.

I huvudtävlingens första omgång möter han Wei Nan från Hong Kong. Koljonen är 77:e på världsrankinglistan (som bäst 69:e) medan Nan är 50:e (som bäst 13:e).

Diskussion om artikeln