Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Internt slagsmål i Bulls – kan betyda mera speltid för Markkanen

Från 2017
Lauri Markkanen här i sällskap med sin lagkamrat Nikola Mirotic.
Bildtext Lauri Markkanen på bänken med sin lagkamrat Nikola Mirotic.
Bild: All Over Press

Det hettade rejält till på Chicago Bulls träningar i tisdags, mitt under lagets förberedelser inför den stundande NBA-säsongen. Lauri Markkanens lagkamrater Nikola Mirotic och Bobby Portis rök ihop med varandra med följden att den förstnämnde togs in på sjukhus.

Enligt CBS Chicago var killarna irriterade på varandra och det hela eskalerade ganska snabbt i pugilism – rakt framför ögonen på Bulls general manager Gar Forman.

Enligt CBS:s uppgifter slog Portis till Mirotic med knytnäven i ansiktet. Den spansk-montenegrinska basketspelaren Mirotic ska ha fallit och legat på parketten i flera minuter varefter han förts till sjukhus för hjärnskakning samt skador i käkbenet.

På torsdagen möter Chicago Bulls NBA:s enda icke-amerikanska lag Toronto Raptors på bortaplan. Lauri Markkanen torde göra NBA-debut i den matchen. Att en spelare lär vara borta på grund av skador och en annan på grund av spelförbud minskar inte precis Markkanens roll och ansvar.

För jumbotippade Bulls är det ändå allt annat än önskvärt att få ytterligare en eller två spelare bort från den spelande truppen. Från tidigare är Zach LaVine, Kris Dunn, Cameron Payne och Quincy Pondexter borta på grund av skador.

Chicago Bulls ska utreda incidenten och eventuella straffåtgärder för de inblandade. Mirotic tippas vara borta åtminstone några veckor.