Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VPS tappar sin lagkapten – Lampi avslutar karriären

Från 2017
Veli Lampi är en fotbollsspelare.
Bildtext Veli Lampi har spelat i VPS de två senaste säsongerna.
Bild: All Over Press

Veli Lampi väljer att avsluta karriären efter den här säsongen. 33-åringen har spelat för klubben de två senaste säsongerna och har tidigare varit proffs i bland annat Schweiz och Holland.

VPS har två matcher kvar att spela den här säsongen och det blir också lagkaptenen Veli Lampis sista matcher i karriären.

– Det här var inget plötsligt beslut. De senaste åren har jag haft många skador och de har blivit fler från säsong till säsong.

– Tidigare väntade man på matchdagen som kronan på veckan, nu har man mer funderat på om man klarar sig genom träningsveckan till matchen, säger han på klubbens webbplats.

Lampi kom till VPS inför säsongen 2002 och det var där som karriären tog fart. 2005 flyttade han vidare till HJK och efter två säsonger i Helsingfors följde proffsspel i bland annat FC Zürich, Willem II och Arsenal Kiev.

Efter sju år utomlands återvände Lampi till Finland, först till HJK och sedan till VPS där han varit lagkapten den här säsongen.

– Under tiden i HJK började jag fundera på att återvända till VPS och avsluta karriären här. Jag sade det högt då jag kom hit och nu blir det verklighet, säger Lampi.

Lampi har under sin karriär också spelat 33 matcher i A-landslaget.