Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Alonso förlänger med McLaren: ”Känner mig verkligen hemma här”

Från 2017
Uppdaterad 19.10.2017 19:59.
Alonso med en Honda t-tröja.
Bildtext Fernando Alonso stannar i McLaren.
Bild: xpbimages.com

Den tvåfaldiga världsmästaren Fernando Alonso kommer att köra för McLaren även nästa säsong. Vid sin sida kommer han att ha Stoffel Vandoorne.

Det har spekulerats vilt kring Fernando Alonsos framtid den här säsongen. Kommer han att fortsätta tävla i formel 1 eller är det andra tävlingar som lockar?

I dag kom svaret. Alonso kör vidare i formel 1 och han gör det hos McLaren.

– Mitt hjärta sa alltid att skulle stanna och jag känner mig verkligen hemma här. Det som var lika viktigt är att McLaren nu har tekniska resurser och ekonomisk styrka att vinna tävlingar och titlar, säger han på stallets webbplats.

"Inte glömt hur man vinner"

Alonsos tre säsonger i McLaren har kantats av stora problem, många avbrutna tävlingar och placeringar långt ner i resultatlistan.

Den här säsongen är hans bästa placering en sjätte plats i Ungern. Då fyra tävlingar återstår den här säsongen ligger han på 16:e plats i VM-serien.

– De senaste åren har inte varit lätta men vi har inte glömt hur man vinner och jag tror att vi kommer att göra det väldigt snart, säger han.

Alonso vann sina två VM-titlar säsongerna 2005 och 2006 då han körde för Renault. 2007 tävlade han för McLaren och flyttade sedan vidare till Ferrari där han slutade tvåa i VM-serien tre gånger.

Diskussion om artikeln