Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Vet inte vad du pratar om” – Kimi Räikkönen oense med reporter

Från 2017
Uppdaterad 20.10.2017 14:34.
Kimi Räikkönen, 2017.
Bildtext Kimi Räikkönen hade inte mycket till övers för påståenden om kvalproblem.
Bild: AFP / Lehtikuva

Jag är verkligen inte av samma åsikt med dig, svarade Kimi Räikkönen på en reporters fråga om Ferraris svårigheter i tidskval inför F1-loppet i Austin. Men med säsongens poängskörd är han inte nöjd.

På 16 försök denna säsong har Ferrari erövrat pole position fyra gånger. Inför säsongens sjuttonde formel 1-GP i USA i helgen frågade en reporter Kimi Räikkönen om de svaga kvalprestationerna.

Räikkönen gav svar på tal.

– Ärligt talat vet jag inte vad du pratar om, sade Räikkönen enligt bland annat Motorsport-Total och Speedweek.

– Tidigare var Ferrari möjligtvis bättre i loppen än kvalen, men nu finns inte den skillnaden, så jag är verkligen inte av samma åsikt med dig.

Kimi Räikkönen, 2017.
Bild: All Over Press

”Är det inte tillräckligt bra”

Räikkönen påpekar att Ferraris fart i tidskvalen har ökat varefter.

– När man tittar på de tre senaste tävlingarna, så har Ferrari haft en bil i första startledet varje gång. Är det inte tillräckligt bra? Jag tycker det inte är någon dålig prestation.

I Singapore i mitten av september knep Sebastian Vettel pole position och i Malaysia två veckor senare var Räikkönen näst snabbast. Senast i Japan startade Vettel som tvåa i och med Valtteri Bottas straff.

Vet vad han kan

Räikkönen har fått en del kritik för sin framfart under säsongen. F1-veteranen ligger femma i VM-serien, långt bakom stallkamraten Vettel.

– Jag vet nog vad jag kan. Om jag kände att jag inte längre kan göra jobbet skulle jag inte vara här.

– När man tittar bara på poängen kan jag inte vara nöjd, men vad gäller arbetet med teamet är jag väldigt nöjd. Vad andra tycker och tänker om mig bryr jag mig inte om.

Kimi Räikkönen, 2017.
Bild: XPB Images / All Over Press

Tekniska bekymmer har gäckat Ferrari i de senaste deltävlingarna och Vettels avstånd till VM-ledande Lewis Hamilton är 59 poäng med fyra lopp kvar att avverka.

Konstruktörstiteln säkrar Mercedes redan denna helg i Austin ifall inte Ferrari knappar in försprånget med minst 17 poäng.