Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

”Det gör ont” – Akilles bandystjärna Sami Laakkonen är skadad och missar ligapremiären

Från 2017
Uppdaterad 26.10.2017 00:14.
Sami Laakkonen på kryckor.
Bildtext Sami Laakkonen är sjukledig på obestämd tid.
Bild: Yle / Lone Widestam

Det var på ett träningsläger under veckoslutet som bandyprofilen Sami Laakkonen skadade sitt knä. På onsdagen röntgades knäet och domen är knäoperation. Han missar därmed bandyligans premiär.

- Det är ganska illa. Jag har haft ont de senaste dagarna, idag var jag på magnetundersökning och fick besked om att det blir operation så fort som möjligt.

På veckoslutet var Borgå Akilles bandyligalag på träningsläger till Uppsala i Sverige. Det var under en träning som Sami Laakkonens högra knä fick sig en smäll. Magnetundersökning visade att det handlar om en broskskada.

- Tur att jag har kryckor hemma så jag kan gå med dem fram till operationen.

Sami Laakkonen på kryckor.
Bild: Yle / Lone Widestam

På fredag morgon åker de grönvita spelarna upp till Uleåborg för att delta i finska cupen. Redan samma kväll är det match mot HIFK, på lördagen är motståndarna JPS och Narukerä medan Akilles tar sig an OLS på söndagen.

- Det är klart att jag skulle vilja åka med till Uleåborg. Det är nu det börjar på riktigt. Vi får äntligen komma ut och spela på stor is. Men det är inget man kan göra åt det nu.

För Akilles del kör ligapremiären i gång fredagen den 17 november på hemmaplan mot Kampparit. Den matchen spelas utan Sami Laakkonen.

Diskussion om artikeln