Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Yle visar delar ur den nya serien Mumindalen i februari 2019

Från 2017
Uppdaterad 31.08.2018 12:13.
Nuuskamuikkunen ja Muumipeikko istuvat sillalla.
Bild: Gutsy Animations

Tittarna i Finland och Storbritannien får en försmak av den nya internationella serien Mumindalen i februari 2019.

Det finländska produktionsbolaget Gutsy Animations offentliggjorde ett samarbetsavtal med den brittiska tv-kanalen Sky One. Gutsy Animations producerar serien Mumindalen. Mumindalen visas i Storbritannien som originalserie på Sky One.

Mumindalen är Yles originalserie i Finland. Yle är också samproducent och första beställare.

Samarbetet och serien presenterades på tv-branschens årliga mässa MIPCOM som hölls i franska Cannes senaste vecka.

Muminfigurerna skapas av den finländska animationsstudion Anima Vitae och serien utvecklas i tätt samarbete med Yle Draama. Yle visar serien Mumindalen på finska och finlandssvenska våren 2019.

“Muminfigurerna är en nationell skatt som berör människor i alla åldrar. Vi är glada över att få vara med och dela den skatten inte bara med finländarna utan med hela världen. Dessutom har man fått med de allra främsta krafterna i det här projektet. De teman som tas upp är tidlösa och den här nya serien förverkligas så att den tilltalar dagens människor, såväl barn som vuxna”, säger Yles verkställande direktör Lauri Kivinen.

De finsk- och svenskspråkiga skådespelarna väljs under våren 2018.

Flera nya röster har nu valts till den engelskspråkiga versionen av serien. Bel Powley spelar Lilla My och Edvin Endre, känd från serien Vikings, får Snusmumrikens roll. Komikern Joe Wilkinson lånar sin röst åt Hemulen. Skådespelarna Rosamund Pike, Taron Egerton och Kate Winslet är valda redan tidigare.

Mumindalen är till stora delar en finländsk-brittisk samproduktion. I det brittiska teamet ingår den Oscarbelönade regissören Steve Box och Emmybelönade skribentduon Mark Huckerby och Nick Ostler.

För mera information:
Jarmo Lampela, chef för Yle Draama, tel. 050 545 2027
Marika Makaroff, CEO, Founder, Gutsy Animations, tel. 040 772 2032

Pressmeddelandet uppdaterades 31.8.2018
Publiceringsdatumet för serien Mumindalen har ändrats. Enligt de senaste uppgifterna kommer det första avsnittet att publiceras 25.2.2019.

På andra språk