Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SJK har redan siktet på nästa säsong – värvade svensk mittfältare

Från 2017
Anders Bååth (i blått) ansluter till SJK.
Bildtext Anders Bååth (i blått) ansluter till SJK.
Bild: Gunnar Ask/IBL

Den svenske mittfältaren Anders Bååth ska försöka hjälpa SJK från Seinäjoki tillbaka till toppen igen. I år slutar SJK på femte eller sjätte plats i den inhemska fotbollsligan.

Silver 2014. Guld 2015. Brons 2016. SJK har varit en av de framgångsrikare fotbollsklubbarna i Finland de senaste åren. I år slutar klubben på femte eller sjätte plats.

Den slutliga placeringen blir klar efter lördagens avslutande matchomgång som för SJK:s del betyder hemmamatch mot FC Inter. För att SJK skulle stiga från nuvarande sjätte plats till femte plats krävs seger över Åboklubben samt att HIFK klår FC Lahti på bortaplan.

SJK har redan siktet på nästa säsong och på torsdagen presenterade klubben ett nytt namn för kommande säsong. Den 26-årige mittfältaren Anders Bååth har spelat 127 matcher i Sveriges högsta serie Allsvenskan där han representerat Syrianska och Gefle IF.

Kontraktet med SJK gäller nästa säsong och har en option för säsongen 2019.

– Bååth är en fysiskt stark mittfältare. Han är ett utmärkt komplement till vårt lag, säger SJK:s chefstränare Tommi Kautonen.

Bååth ser fram emot flytten till andra sidan Östersjön.

– Min första bild av klubben är väldigt bra. Det är en professionellt skött klubb och faciliteterna är ypperliga. Så här långt har både träningar och tränare varit väldigt bra. Jag har talat länge med vår nya tränare och har en ganska bra bild av både tränare och spelare, säger Bååth på SJK:s webbplats.

Bååth inleder sin sejour med SJK i december.

Diskussion om artikeln