Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sport tappade tremålsledning – förlorade efter straffar

Från 2017
Tomek Valtonen och Vasa Sport
Bild: Emil Hansson / AOP

Sports kräftgång i ishockeyligan fortsätter. I kväll var laget på väg mot en efterlängtad seger men säckade ihop och förlorade mot KooKoo.

Inför veckoslutets dubbelmöte mellan KooKoo och Sport hade lagens tränare Tuomas Tuokkola och Tomek Valtonen ingått ett lekfullt vad om vilket lag som tar fler poäng. Den förlorande tränaren ska cykla 130 kilometer mellan Vasa och Alavo.

Efter den första matchen är det Tuomas Tuokkola som ligger bättre till. Tuokkolas KooKoo vann i kväll med 4–3 efter straffar och såg till att Sports förlustsvit nu är uppe i sju matcher.

Till en början såg det ändå riktigt ljust ut för Sport och den första trepoängaren sedan början av oktober fanns inom räckhåll. Joel Kiviranta tryckte in 1–0 efter tolv minuter och i slutet av den första perioden ökade Olavi Vauhkonen på till 2–0.

I mitten av den andra perioden fick Sam Povorozniouk öppen gata och gjorde 3–0 men efter det säckade laget ihop. Arttu Pelli reducerade till 1–3 några minuter efter Povorozniouks mål och i början av den sista perioden gjorde Anrei Hakulinen 2–3 i numerärt överläge.

En kvittering hängde sedan i luften och den kom fyra och en halv minut återstod av matchen genom Jake Newton. Matchen gick sedan till straffar där Newton avgjorde för KooKoo.

400:e matchen för Bäckström

HIFK:s målvakt Niklas Bäckström nådde en milstolpe i kväll då han spelade sin 400:e match i ishockeyligan. Bäckström räddade 18 skott då hans HIFK besegrade HPK på hemmaplan.

Matchen började inte speciellt bra för Bäckström och HIFK. I mitten av den första perioden lämnade Bäckström retur på Petteri Nikkiläs skott och Jere Innala petade in 1–0. HPK gjorde också 2–0 i den första perioden men HIFK vände sedan matchen till seger.

Juhani Tyrväinen reducerade 24 minuter in i matchen och i början av den sista perioden kvitterade Miro Heiskanen. Då drygt fem minuter återstod av matchen gjorde sedan Juuso Salmi 3–2 som också blev slutresultatet.

Resultat:

HIFK – HPK 3–2

Ilves – KalPa 2–1

JYP – Tappara 4–5 efter förlängning

KooKoo – Sport 4–3 efter straffar

SaiPa – Jukurit 2–1 efter straffar

Diskussion om artikeln