Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

CNN: Åtal väcks för Rysslandskopplingar i Trumps kampanj

Från 2017
Uppdaterad 28.10.2017 06:08.
Banderoller till stöd för Donald Trump under ett valmöte i Florida 13.10.2016
Bildtext Fick Donald Trumps valkampanj någon form av stöd från Ryssland? Det återstår att se vad domstolen har för åsikt.
Bild: EPA/CRISTOBAL HERRERA

Utredaren Robert Mueller verkar ha kommit fram till något angående kopplingarna mellan Ryssland och USA:s president Donald Trumps valkampanj, men vad han kommit fram till är ännu oklart.

Den oberoende utredaren Robert Mueller har undersökt kopplingarna sedan maj. Enligt källor till CNN har han fått de första åtalen godkända av en Grand Jury på fredagen.

Mueller har lämnat in åtalspappren till en domstol i Washington, D.C., där han sågs stega in i en rättssal tillsammans med en bunt andra jurister för att diskutera ärendet tillsammans med en jury.

Den förre FBI-chefen och federala åklagaren Robert Mueller åtnjuter ett gott rykte. Han tjänade både under George Bush och Barack Obama
Bildtext Robert Mueller.
Bild: EPA/SHAWN THEW

Redan på måndag väntas de första åtalade personerna gripas.

Vad det står i åtalen är tillsvidare oklart för utomstående. Muellers stab har vägrat kommentera ärendet och en domare har fattat beslutet att åtalet än så länge ska hållas förseglat.

Redan i januari hävdade underrättelsemyndigheter i USA att det fanns ryska krafter som hade påverkat valet till Trumps fördel.

Källa: CNN

Diskussion om artikeln