Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wozniacki vann WTA-slutspelet: "Fantastiskt"

Från 2017
Caroline Wozniacki
Bildtext Caroline Wozniacki fick ett perfekt avslut på en fin säsong.
Bild: All Over Press

Caroline Wozniacki har tagit karriärens största titel. Danskan vann finalen i WTA-slutspelet mot veteranen Venus Williams. 27-åringens segersiffror skrevs till 6–4, 6–4.

– Det är fantastiskt, säger vinnaren.

På åttonde försöket lyckades Caroline Wozniacki till slut besegra tennisens ålderkvinna Venus Williams.

Danskan såg ut att gå mot en klar seger när hon, efter att ha vunnit första set, rusade fram till en 5–0-ledning i andra. Men den tio år äldre motståndaren på andra sidan nätet kämpade sig tillbaka.

Amerikanskan vann fyra raka game och servade för att utjämna till 5–5, men då hittade Wozniacki nya krafter. Hon brände sin första matchboll men satte den andra och kastade sin racket i luften och jublade.

"Jag kan inte vara lyckligare"

– Allt gick bra fram till 5–0 i andra set, sedan började hon gå för slagen och jag är bara så glad att jag lyckades vinna det här i slutändan, säger den före detta världsettan.

– Det känns riktigt fint, jag kan inte vara lyckligare.

Wozniacki hade ett tungt fjolår med många skador och hon slutade säsongen med sin sämsta rankning (19) sedan 2007. Men årets säsong har varit hennes bästa: flest matcher på touren, två titlar och ytterligare sex finaler.

Hon klev in i WTA-slutspelet som världssexa och kommer att klättra tre placeringar på rankningen.

Största titeln

Danskan toppade singelrankningen 2010 och 2011, i totalt 67 veckor, men ifrågasattes för att hon aldrig vann en stor final. Hon har spelat final i grand slam-sammanhang två gånger, båda i US Open, men slutade som förlorare.

I WTA-slutspelet har hon nått final en gång tidigare, för sju år sedan, men då blev det förlust mot belgiskan Kim Clijsters.

För Venus Williams var det säsongens tredje stora finalförlust efter att ha nått lika långt i Australian Open och Wimbledon.

(FNB-TT)

Diskussion om artikeln