Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Alla vägar har lett till Kulturhuset Grand för den nya verksamhetsledaren Nadina Vihinen

Från 2017
Nadina Vihinen
Bild: Yle / Fredrika Sundén

Kulturhuset Grand i Borgå har fått en ny verksamhetsledare: Nadina Vihinen. Hon börjar där hennes företrädare Birgitta Palmqvist slutar i februari.

Politices magister Nadina Vihinen, 30, från Borgå är Kulturhuset Grands nya verksamhetsledare. Det klarnade då styrelsen möttes i lördags.

Alla vägar har lett till Grand för Vihinen. Redan på nionde klass gjorde hon sin prao på Folkhälsan som hade ett kontor på Grand. Och 2007 blev hon utburen från Grand som nybakad student.

– Borgå gymnasium renoverades då jag blev student. Min årskull har faktiskt suttit uppe på Grands scen och fått våra vita mössor, säger Vihinen.

Hoppas jobba länge

År 2012 anställdes Nadina Vihinen som ansvarig för Luckan vid Grand. Efter det har hon jobbat med Ungdomsakademin och varit projektkoordinator för Stora komet.

– För mig känns det som en naturlig väg vidare att bli verksamhetsledare.

Vihinen säger att hon hoppas på att få jobba som verksamhetsledare i många år framöver.

Hur ser Kulturhuset Grand ut om tio år?

– Jag hoppas att Grand fortfarande är ett ställe dit människor gärna kommer och att vi har verksamhet för alla från barn till seniorer. Grand har byggts av människor för människor och så vill jag att det ska vara också i framtiden.

grand
Bildtext Kulturhuset Grand ligger intill torget i Borgå. Arkivbild.
Bild: Yle/Robin Halttunen

Du är ganska ung, 30 år gammal. Vad kan du erbjuda jämfört med andra som har mer erfarenhet?

– Kanske nya infallsvinklar. Vi har diskuterat vem vår målgrupp är ganska mycket. Jag ser alla från barn till seniorer som vår målgrupp, men det finns mycket vi kan göra främst för unga vuxna, säger Nadina Vihinen.

Eftersom hon själv faller in i den åldersgruppen och har jobbat mycket med ungdomsfrågor ser hon det som en av sina största styrkor.

– Sedan ligger Grand väldigt nära mitt hjärta, just på grund av att alla mina vägar har lett tillbaka dit. Jag känner att jag har mycket att ge och att jag vill få mycket ut av mitt jobb som verksamhetsledare.

Alla ska känna sig välkomna

Då hon börjar jobba i februari vill Nadina Vihinen se till att personalen på Grand fortsättningsvis trivs där.

Hon vill också se till att dörren till kulturhuset alltid är öppen och att tröskeln ska vara låg för att ta steget in.

– Alla ska känna sig välkomna, vare sig de är kulturproducenter, konsertpublik, föreningsmedlemmar eller mötesdeltagare, säger hon.

Hon börjar som verksamhetsledare på Kulturhuset Grand den 1 februari 2018. Då löper den nuvarande verksamhetsledaren Birgitta Palmqvists avtal ut.

Östnyland på 20 minuter: 30.10.2017 Katter med dålig andedräkt på djurklinik och Grands nya verksamhetsledare Nadina Vihinen

Programmet är inte längre tillgängligt
Birgitta Palmqvist

Birgitta Palmqvist lämnar Kulturhuset Grand

Den nya verksamhetsledaren ska börja 1 februari.

Diskussion om artikeln