Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kris i HIFK inför ligakvalet – söker ny målvaktsetta

Från 2017
HIFK.
Bildtext Carljohan Eriksson (till höger i orange tröja) missar ligakvalet på grund av skada.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

HIFK:s ligaplats står på spel under de kommande dagarna. Redan nu går klubben sin första ödeskamp: Att hitta en frisk målvakt.

I lördags blev det definitivt klart att HIFK tvingas kvala för sin ligaexistens. Nästjumbon föll borta mot FC Lahti och missade det sista halmstrået.

Olyckorna kom på rad för HIFK under lördagen. Inte nog med att man inte lyckades slå FC Lahti, dessutom gick man på en blytung spelarförlust. Carljohan Eriksson utgick skadad – och fyllde på HIFK-målvakternas sjukstuga.

Sedan tidigare satt Tomi Maanoja, som har skadat akillessenan, där. Nu står HIFK med en målvaktskris precis före ligakvalets första möte med FC Honka.

Daniel Kollar.
Bildtext Daniel Kollar spelade ligafotboll i PK-35 i fjol.
Bild: All Over Press

Kollar ersätter?

På onsdag kväll smäller det i Hagalund – och just nu går HIFK en kamp mot klockan för att lösa målvaktsfrågan. I lördags ställde sig Tomi Mikkselsson mellan stolparna, men han har mest spelat i division 3 och är orutinerad.

På grund av skadeläget har HIFK rätt att söka om undantagslov för att ta in en målvakt. Enligt Ilta-Sanomat skulle HIFK:s förstaval vara Daniel Kollar, som spelade ligafotboll för PK-35 i fjol och division 1-fotboll för HIFK:s farmarlag Gnistan i sommar.

Andra alternativ är Gnistans andremålvakt Alessandro Marzuoli och tidigare HIFK-målvakten Mika Johansson.

– Det finns inget slutgiltigt besked om vad vi får göra. Man har tolkat regler och diskuterat. Förhoppningsvis nås en lösning till tisdag kväll, säger HIFK-tränaren Antti Muurinen till Helsingin Sanomat om läget.

Ligakvalet mellan HIFK och FC Honka avgörs i ett dubbelmöte. Den första matchen spelas på onsdag i Hagalund och returen i Helsingfors på lördag.