Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter tunga starten: Jussi Jokinen oönskad i Edmonton

Från 2017
Jussi Jokinen, Oilers 2017.
Bildtext Jokinen har stått för 579 poäng på 954 matcher i NHL.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Edmonton Oilers försöker bli av med Jussi Jokinen, rapporterar Sportsnet. Den erfarna finländaren bjuds som bäst ut till andra NHL-klubbar. Jokinen har rätt att vägra flytt till tre klubbar.

Jussi Jokinens flytt till Edmonton Oilers har hittills mest fört med sig bekymmer. Efter tre säsonger i Florida Panthers, där vicekaptenen fick rikligt med ansvar, har minuterna varit blygsamma i oljetröjan.

Samma gäller poängen framåt. Jokinen, 34, har snittat över en halv poäng per match under sin tretton säsonger långa NHL-karriär, men i vinter har det endast blivit en assist på nio matcher.

– Visst är det utmanande på det sättet att jag är van vid att spela mellan 15 och 20 minuter. Och jag tror själv jag fortfarande kunde bära ett sånt ansvar, sade Jokinen till Yle Urheilu i går.

Får vägra tre klubbar

Med förra våren medräknad är Jokinens mållösa ökenvandring nu 18 matcher lång. Edmonton skulle ha behövt Jokinens fullträffar, eftersom laget underpresterat kraftigt med sju poäng på tio matcher.

Nu skrider Oilers till verket. Enligt Sportsnet har Edmontons GM Peter Chiarelli bjudit ut Jokinen till andra NHL-klubbar.

Jokinen skrev på ett ettårigt kontrakt värt 1,1 miljoner dollar med Oilers i somras. I kontraktet finns en klausul som tillåter Jokinen att välja tre klubbar dit han inte kan bli trejdad.

Diskussion om artikeln