Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ålands radio: ÅA startar barnträdgårdslärarutbildning på Åland

Från 2017
Uppdaterad 31.10.2017 15:53.
Barn ser ut genom fönstret
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/ Stefan Paavola

Från och med nästa höst kan man studera till barnträdgårdslärare på Åland, rapporterar Ålands radio. Det är Öppna Högskolan på Åland i samarbete med Åbo Akademi som startar utbildningen.

Ulla Rindler-Wrede, specialsakkunnig vid Ålands landskapsregering, säger till Ålands Radio att det är fråga om en treårig kandidatutbildning.

- Ett stort antal barnträdgårdslärare kommer att gå i pension under de närmaste åren, så det är verkligen glädjande att Åland får en barnträdgårdslärarutbildning, säger Ulla Rindler-Wrede till Ålands radio.

Förutom att ÅA är med och startar utbildningen på Åland kommer man att flytta barnträdgårdslärarutbildningen från Jakobstad till Vasa nästa höst.Samtidigt läggs barnträdgårdslärarutbildningen i ÅA:s regi i Helsingfors ner.

Uppdatering 31.10 kl 15.52. Ålands radios uppgifter var inte helt sanna. Åbo Akademi har fått förfrågan men man har inte möjlighet att starta en utbildning på Åland i det här skedet. Läs mer här: Rektor dementerar - ÅA startar inte utbildning på Åland