Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Glada fotbollsnyheter: Yle sänder EM-turneringen 2020

Från 2017
Portugals spelare firar EM-guldet 2016.
Bildtext Portugal vann det senaste EM-guldet i Frankrike 2016.
Bild: All Over Press

Fotbolls-EM 2020 kommer att visas på Yles kanaler. Fotboll är en av grundpelarna i Yles sportutbud, säger vd Lauri Kivinen.

Yle har kommit överens med det europeiska fotbollsförbundet Uefa om mediarättigheter för herrarnas fotbolls-EM sommaren 2020. Avtalet omfattar samtliga 51 matcher i turneringen.

EM spelas för första gången i fler än två länder, då matcherna sprids ut till tretton värdnationer: Azerbajdzjan, Belgien, Danmark, England, Irland, Italien, Nederländerna, Rumänien, Ryssland, Skottland, Spanien, Tyskland och Ungern.

Semifinalerna och finalen avgörs på Wembley Stadium i London. Turneringen sparkar igång den 12 juni och Europamästaren koras en månad senare den 12 juli.

– Fotboll är en av grundpelarna i Yles sportutbud. Det är viktigt att vi med det här avtalet försäkrar att finländska fotbollsvänner ser europeisk toppfotboll på fria kanaler, kommenterar Yles vd Lauri Kivinen.

Matcherna sänds på bästa sändningstid på TV2 och Arenan. Nästa sommar visas fotbolls-VM i Ryssland på Yles kanaler – även med svenskspråkigt referat.

Diskussion om artikeln