Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: Kollar vaktar HIFK-målet i kvalet

Från 2017
Uppdaterad 31.10.2017 16:50.
Daniel Kollar.
Bildtext Daniel Kollar stod i PK_35:s mål i fjol.
Bild: All Over Press

Det mesta pekade mot Daniel Kollar. Nu är det också klart att HIFK får ta in honom som målvakt i ligakvalet mot FC Honka. Han tränade med laget i dag.

I lördags åkte HIFK på dubbla smällar när fotbollsligan avslutades. Laget åkte på stryk mot FC Lahti och missade möjligheten att undvika ligakval. Dessutom skadade sig Carljohan Eriksson.

Eriksson har varit HIFK:s förstaval mellan stolparna en längre tid, men målvakten gick i samma fotspår som skadade kollegan Tomi Maanoja,

Därmed stod HIFK i ett kritiskt läge inför veckans dubbelmöte med FC Honka. Vem ska vakta målet?

I går skrev Ilta-Sanomat att Daniel Kollar är HIFK:s huvudspår. I dag blev det klart att HIFK får lov att plocka in en ersättare och att valet faller på Kollar.

Under eftermiddagen fick HIFK grönt ljus och Kollar kunde träna med laget när man gjorde de sista förberedelserna inför ligakvalet.

Kollar har spelat division 1-fotboll i Gnistan den här säsongen. Han har bland annat ligarutin från förra säsongen då han spelade i PK-35.

Ligakvalet mellan HIFK och FC Honka avgörs i ett dubbelmöte. Den första matchen spelas på onsdag i Hagalund och returen i Helsingfors på lördag.

Diskussion om artikeln