Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sports grymma slutspurt räckte inte hela vägen – Kärpät vann med uddamålet i Vasa

Från 2017
Tomek Valtonen.
Bildtext Ny förlust för Tomek Valtonens Sport.
Bild: Harri Bragge/All Over Press

Inför den tredje perioden stod det 0–4 till gästande Kärpät på Kopparön. Men under loppet av sju minuter hade Sport hämtat upp sig till 3–4. Men kvitteringen uteblev – och ligaettan tog segern.

Efter att ha radat upp sju raka förluster klarade Sport av att sätta stopp för sviten mot KooKoo på lördagen. Men segeryran tog slut där.

Gästande Kärpät inledde matchen på onsdagskvällen starkt och knep ledningen redan i den tredje speliminuten i form av hemmabekantingen Charles Bertrand.

Med sex minuter kvar på klockan av den första perioden gjorde Sports Tommi Tikka bort sig då han tacklade Saku Mäenalainen i huvudet och åkte på en 2+10 minuters utvisning. Kärpät tackade och tog för sig – Nicklas Lasu pangade in 2–0 i powerplayt som följde.

Vehviläinen överlistad till slut

Efter ytterligare en dubbelsalva av Uleåborgarna i den andra perioden stod det klart att Sport var tvungna att överlista den glödhete Veini Vehviläinen fyra gånger under 20 minuter för att kvittera matchen. Det klarade man nästan av.

Vehviläinen, som före kvällens match mot Sport stått för två nollor på raken överlistades först av Antti Kalapudas sex minuter in i den tredje perioden – och sju minuter senare stod det plötsligt 3–4.

Då fick Vehviläinen lämna målet och Jussi Rynnäs hoppade in. Rockaden väckte Kärpät, som till slut tog sin 15:e seger för säsongen och befäste därmed sin ställning som ligaetta.

För Sports del var förlusten den nionde under reguljär speltid och totalt 13:e för säsongen. Vasalaget ligger fortsättningsvis 13:e i ligatabellen.

Resultat, ishockeyligan:

Ilves – Ässät 5–2 (0–0, 3–1, 2–1)

KooKoo – HPK 2–3 (0–1, 2–0, 0–1, 0–1) efter förlängning

SaiPa – Pelicans 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)

Sport – Kärpät 3–4 (0–2, 0–2, 3–0)

Diskussion om artikeln