Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trio förlänger med SJK – sjunde säsongen för Richie Dorman

Från 2017
Richie Dorman stretchar benen på SJK:s träningar.
Bildtext Richie Dorman, klubbikon i SJK.
Bild: Yle/Antti Koivukangas

Efter sjätteplatsen i fotbollsligan 2017 bygger SJK redan för framtiden. Förutom att ha värvat ny tränare och förstärkt staben har också spelarkontrakten börjat trilla in. På torsdagen knöts tre spelare till klubben för 2018.

De tre spelare som på torsdagen presenterades på klubbens webbplats är Richie Dorman (1 år), Jarkko Hurme (2 år) och Jesse Sarajärvi (1+1 år).

– Fint att alla dessa spelare stannar hos oss. Alla tre har ett mer eller mindre långt förflutet i föreningen. Dorman är till och med något av en klubbikon, säger Tommi Kautonen om trion på klubbens webbplats.

Ytterbacken Hurme har spelat två säsonger i klubben medan den egna juniorern Sarajärvi funnits i föreningen sen 2012.

Walesaren Richie Dorman kom till SJK i januari 2012 från Närpes Kraft och har upplevt det mesta som går att uppleva med klubben.

Allt från avancemang till ligaguld och cupguld.

– Det känns mäktigt att göra min sjunde säsong. När jag skrev på mitt första kontrakt hade jag aldrig kunnat tro att jag är kvar här efter alla dessa år och att laget utvecklats till den position vi är i idag. Det är en hederssak att bära SJK-tröjan och jag är lyckligt lottad när jag får göra det nästa säsong också, säger Dorman.

I och med de nya kontrakten har SJK 21 spelare i truppen med tanke på 2018.