Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Slalomsäsongen i Hirvensalo kan vara räddad – Åbo är beredd att skjuta in pengar för tio år

Från 2017
Uppdaterad 02.11.2017 20:53.
Hirvensalo slalombacke
Bild: Yle/Linus Hoffman

Slalombacken i Hirvensalo har hotats av nedläggning efter allvarliga ekonomiska problem. Nu träder staden in och är redo att trygga verksamheten.

Föreningen Åbo slalomklubb som driver slalombacken har drabbats av allvarliga ekonomiska problem. Förra säsongen slutade i en förlust på 145 000 euro och föreningen har därför vänt sig till Åbo stad. Först var staden inte villig att ge pengar för backen. Föreningen har redan fått hyresavdrag och övrigt ekonomiskt stöd av staden, men trots det har verksamheten inte varit lönsam.

Staden beviljade ett lån på över 80 000 euro år 2014, men Åbo slalomklubb har inte kunnat betala tillbaka pengarna. Vattenräkningen för förra säsongen uppgick till 65 000 euro och är fortfarande obetald.

Stadsstyrelsen föreslår långvarigt lån

Efter förhandlingar vill både slalomföreningen och staden få en långsiktig lösning för att garantera att backen kan vara öppen. På måndag avgör stadsstyrelsen om den är beredd att skjuta in 70 000 euro. Lånet är på tio år och ett av villkoren är att föreningen betalar tillbaka minst 7 000 euro per år. Egendom såsom skidliftar, snökanon och pistmaskin begärs som säkerhet ifall föreningen är oförmögen att betala tillbaka skulden.

Diskussion om artikeln