Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Isac Elliot försöker alltid ha tid för sina fans: "Det är det minsta jag kan göra"

Från 2017
Isac Elliot och Christoffer Strandberg sitter i en studio. Christoffer är utklädd till Isac. De har båda två på sig en svart keps.
Bild: Janne Lindberg/Yle

Isacs favoritplatser är scenen och hemmet i Grankulla. Där sitter han ofta och snapchattar med sina fans. I X möter X intervjuas Isac av sig själv och berättar om fansen som betyder allt för honom.

Isac Elliot var bara tio år gammal när han såg Justin Biebers film Never say never och bestämde sig för att göra samma sak: Bli popstjärna.

Hans pappa föreslog att de skulle åka till en studio och banda in en låt.

- Jag trodde att det innebar att jag genast skulle bli en stor artist. Jag tänkte inte på att musiken måste spridas och så vidare. Jag visste inte ens vad ett skivbolag var, jag hade bara roligt, berättar han.

Nu kan han sakna den där sorgfria tiden i början av karriären, när allt bara var skoj.

- Första gången min låt New way home spelades i radion fick jag stanna inne på rasten och lyssna. Då gick jag väl i femman eller sexan. Under andra versen kom mina klasskompisar in och de tyckte det var en bra låt.

Musiken spred sig och fansen blev fler och fler.

Isac Elliot och Christoffer Strandberg sitter i en studio. Christoffer är utklädd till Isac. De har båda två på sig en svart keps.
Bildtext Isac Elliot beskriver sig själv som en snäll typ med dålig humor. Snällheten märker i alla fall fansen av.
Bild: YLE / Janne Lindberg

Nu fyller Isac snart 17 år och har flera hitlåtar bakom sig. Han är medveten om att han inte skulle vara där han är idag utan fansen.

- De är jätteviktiga för mig. Det är därför jag till exempel har öppen Snapchat. Jag sitter varje kväll och svarar på frågor. Jag försöker alltid få tid till det. Det är det minsta jag kan göra, säger han.

Tack vare fansen kan Isac leva sin dröm, och det kommer han aldrig att glömma.

Hemmet är en favoritplats

Det är där hemma som Isac ofta pratar med sina fans, och hemmet i Grankulla är också en av hans favoritplatser. Egentligen bor han på gränsen till Grankulla, men han har gått i skola där och rör sig ofta i området.

- Alla känner varandra och jag kan gå till butiken utan att bli störd. Ta det inte fel, jag blir inte arg om någon kommer fram och vill ta en bild, men det är lugnt och skönt där. Det är viktigt för mig och det är alltid skönt att komma hem.

En annan favoritplats är scenen. Där är han oftast glad och stressfri.

- Scenen och musiken är mitt liv. Om saker inte går bra där så gör det ont i hjärtat, men när det går bra är det den bästa känslan.

Isac möter Isac - Spela upp på Arenan

X möter X med Isac Elliot

I X möter X blir personerna intervjuade av sig själva, och den som är det andra jaget är Christoffer Strandberg. Så här berättar han om när han träffade Isac Elliot:
– Jag kände mig som världens pinsammaste 28-åriga gubbe när jag skulle förvandlas till en 16-årig megastjärna. Så där som när ens föräldrar leker att de rappar, ”yo på er alla kids”. Men när jag väl fått på mig kläderna, sminket och håret trivdes jag skrämmande bra. Det är najs att vara Isac Elliot!

Christoffer Strandberg utklädd till Isac Elliot. Han bär svart keps, rutig skjorta och svart munkjacka.
Bildtext Christoffer Strandberg eller Isac Elliot?
Bild: YLE / Janne Lindberg

– Jag blev väldigt överraskad över Isacs svar. Kanske tänkte jag fördomsfullt att en 16-åring knappast tänkt igenom sitt liv så mycket. Hur skulle han hinna göra det när han hela tiden gör så mycket? Jag hade fel. Jag mötte en kille som älskar musiken och som faktiskt är tacksam över att han får leva sin dröm.

Här kan du se mer av intervjun med Isac Elliot.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln