Hoppa till huvudinnehåll

X3M

X möter X: Årets mest (sinnes)förvirrande show är här!

Från 2017
Uppdaterad 06.11.2017 15:53.
Promobild för intervjuserien X möter X.
Bildtext I X möter X får fem finlandssvenska profiler träffa sig själva.
Bild: Claudia Rybin/Yle

Yle X3M och Christoffer Strandberg utmanar ditt synsinne i årets mest oväntade show. Vad avslöjar Jörn Donner, Krista Siegfrids och humorgruppen KAJ då de konfronteras av sin spegelbild - i köttet?

I den makalösa intervjuserien X möter X gör skådespelaren, imitatören och redaktören Christoffer Strandberg, intervjuer i egenskap av de intervjuade. Förutom Jörn Donner, Krista Siegfrids och Humorgruppen KAJ får också Elisabeth Rehn och Isac Elliot möta sig själva för första gången någonsin.

Förvirrande är det inte bara för tittarna, utan också för de intervjuade - ett perfekt tillfälle för många otippade och intressanta frågor med ännu mer otippade och intressanta svar!

Christoffer Strandberg som  Elisabeth Rehn, tillsammans med Elisabeth Rehn.
Bildtext Snacka om att hamna i spegellandet! Elisabeth trivs med Elisabeth.
Bild: Janne Lindberg/Yle
Christoffer Strandberg som Jörn Donner
Bildtext Blir Jörn alls berörd av att möta sig själv?.
Bild: Janne Ristola/Yle

Har du någonsin undrat vad Jörn Donners favoritfisk är, eller varför han inte vill kalla sig för finlandssvensk? Har du koll på vad Humorgruppen KAJ och Kaj Korkea-ahos beef handlar om? Vet du varför Elisabeth Rehn är glad över att hon inte blev vald till Finlands första kvinnliga president?

Krista Siegfrids samt Christoffer Strandberg utklädd till Krista Siegfrids poserar
Bildtext Krista möter Krista.
Bild: Janne Lindberg/Yle
Isac Elliot och Christoffer Strandberg sitter i en studio. Christoffer är utklädd till Isac. De har båda två på sig en svart keps.
Bildtext Isac Elliot möter Isac Elliot.
Bild: Janne Lindberg/Yle
Christoffer Strandberg med Humorgruppen KAJ, promobild för X möter X
Bildtext Har Humorgruppen KAJ alltid haft fyra medlemmar ...?.
Bild: Janne Lindberg/Yle

Utöver humor och briljant imitation bjuder intervjuerna givetvis också på allvar och unika berättelser ur de intervjuades liv. Med X möter X vill Yle X3M lyfta upp viktiga personer i det tvåspråkiga och 100-åriga Finland.

Debut på Svenska dagen

Från och med måndagen den 6.11, alltså Svenska dagen, hittar du alla fem intervjuer här nedan, på x3m.yle.fi och på Yle Arenan.

Längs med veckan publicerar vi längre artiklar kring intervjuerna där också Christoffer Strandbergs berättar om hur det var att göra dem. Att imitera några av Svenskfinlands intressantaste personer och hålla rollen är ingen lätt uppgift det heller!

Vill du få en extra titt bakom kulisserna av X möter X ska du hålla utkik efter making of-videon på vår Instagram @ylex3m. Mer innehåll hittar du också under hashtaggen #XmöterX.

X möter X förenar 8000 skolelever

För att fira seriedebuten och Svenska dagen riktigt ordentligt streamar vi en liveshow från vårt studiogolv här i Böle i Helsingfors.

På agendan är de spännande intervjuerna i X möter X tillsammans med Christoffer Strandberg som programvärd. Streamen ska ses av över 8000 skolelever från 41 skolor ända upp i Rovaniemi. Häng med du också!

Showen streamas live måndagen den 6.11 på x3m.yle.fi och Yle Arenan med start klockan 12.

X möter X är ett samarbete mellan Yle X3M, Folktinget och Luckan.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln