Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Massa bekräftar: Går i pension igen

Från 2017
Felipe Massa.
Bildtext Felipe Massa.
Bild: xpbimages.com

För andra gången på ett år tackar Felipe Massa för sig. Brassen kör sitt sista formel 1-lopp i slutet av november.

För ett år sedan tog Felipe Massa ett tårfyllt farväl av formel 1 under Brasiliens GP. Den pensioneringen höll inte länge. Valtteri Bottas drömflytt till Mercedes satte Williams på pottkanten.

Massa återvände till stallet och har kört den här säsongen. Brassen har tagit poäng tio gånger under året, men det har inte räckt längre än till två sjätteplatser som bäst med två lopp kvar av säsongen.

De två loppen blir Massas sista som förare. I dag meddelade han om sin andra pensionering från sporten. Den 26 november avrundar han sin karriär i Abu Dhabi.

– Det har varit en ära att jobba med honom. Vi är framför allt tacksamma för att han kom tillbaka. Det visar den djupa relationen som vi har byggt, säger stallchefen Claire Williams enligt nyhetsbyrån Reuters.

En poäng från VM-titeln 2008

Massa ligger elva i VM-serien just nu på 36 poäng. Totalt har brassen vunnit elva tävlingar – den senaste 2008 hemma i Brasilien – och slutade tvåa i förar-VM 2008. Då tappade han titeln med en poängs marginal till årets världsmästare Lewis Hamilton.

Han utesluter inte att han kommer att synas i andra roller än bakom F1-ratten i framtiden.

– Det här är mina sista race. Jag hoppas att jag får stöd nästa år eller i framtiden i andra lopp eller andra racingserier.

Just nu är det oklart vem som blir Lance Strolls stallkamrat nästa säsong.