Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Saros vikarierade Rinne – stöttas efter blundern: "Gjorde otroliga räddningar"

Från 2017
Uppdaterad 05.11.2017 11:00.
Juuse Saros.
Bildtext Juuse Saros gjorde sin fjärde match från start för hösten och tog första segern.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Tränaren berömmer Juuse Saros. Den finländske målvakten fick ändå svara på frågor om sin snöpliga tavla mot LA Kings. "Jag har alltid tror att det inte kommer att hända mig", säger 22-åringen.

Juuse Saros har en rätt otacksam uppgift i Nashville Predators. Han får oftast vakta båset i och med att Pekka Rinnes position i klubben är väldigt stark.

I natt spelade Predators andra matchen inom ett dygn och då fick unge Saros chansen mellan stolparna. I stora stycken tog han den. Han gjorde totalt 36 räddningar och fick beröm av tränaren efteråt.

– Jag tyckte att han spelade väldigt bra. Han gjorde räddning efter räddning. Han gjorde parader som gav oss chansen att gå för en poäng till, säger Peter Laviolette på NHL:s webbplats.

Släppte in skott från mittzon

Nashville vann efter Viktor Arvidsson förlängningsmål, men länge såg det ut som att gästerna skulle åka hem med seger efter ordinarie tid mot Los Angeles Kings.

Man klev ut i den tredje perioden i en 3–0-ledning efter bland annat mål av Miikka Salomäki (se det målet här). Det försprånget åt Kings ikapp – och det var framför allt det andra målet som blev omtalat.

Hemmabacken Christian Folin grundlurade Saros från mittzonen. När finländaren redan var på väg bakom målet för att stoppa en dumpad puck valde Folin i stället att skicka iväg ett handledsskott i mål.

– Jag har faktiskt sett några stycken göra mål på det där sättet. Jag har alltid tror att det inte kommer att hända mig. Jag får lära mig och titta framåt, säger Saros.

Laviolette tar sin målvakt i försvar.

– Han hade ingen chans på första målet, det tredje målet var ett direktskott i powerplay. Det andra ger en lektion. Han var riktigt bra.

"Använde sina blixtsnabba reflexer"

Trots tavlan tog Saros sin första seger för säsongen i sin fjärde match från start. Även lagkamraterna tyckte att finländaren var en nyckel till andra segern för helgen.

– Juuse gjorde några otroliga räddningar. Kings testade oss verkligen, men vi red ut stormen, säger Ryan Johansen.

Även den lokala tidningen The Tennessean skriver att Saros kommer att lära sig av läxan.

”Kings studerade Saros och Folin lurade honom. Saros tog sig samman och gjorde flera viktiga räddningar efter det. Han använde sina blixtsnabba reflexer och den här insatsen ger en injektion till hans självförtroende”, lyder omdömet.

Diskussion om artikeln