Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokinens oflyt fortsätter – sjätte raka poänglösa matchen

Från 2017
Jussi Jokinen har det kämpigt i Oilers.
Bildtext Jussi Jokinen har det kämpigt i Oilers.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Jussi Jokinen har det inte lätt i Edmonton Oilers. Jokinen har spelat i elva av Oilers 13 matcher under pågående säsong och noterats för bara en målgivande assist. Oflytet fortsatte i nattens hemmaförlust mot Detroit Red Wings.

En assist har det blivit för den 34-årige finländaren under säsongen 2017–2018. Jussi Jokinens sejour i Edmonton Oilers har börjat mardrömslikt och det ligger inte långt ifrån att han säljs till någon annan klubb. Om någon behöver hans tjänster.

Åtminstone på pappret borde han vara en tillgång med sina över 900 NHL-matcher, nästan 200 NHL-mål och över 500 NHL-poäng. Han är trots allt en spelare som klarat 40-poängsgränsen (som inte är alldeles lätt att klara) åtta säsonger.

I nattens drabbning fortsatte det i utstakad riktning för den meriterade finländaren. Drygt elva minuter speltid och inga poäng. Å andra sidan blev lagets storstjärnor med Connor McDavid och Leon Draisaitl i spetsen också utan poäng i och med att Detroit Red Wings var bättre med 4–0.

Jokinen fick minst speltid av Edmontonspelarna. Näst minst? Lagets andra finländare Iiro Pakarinen med drygt 13 minuter.

Rantanens poängsvit till ända

Mikko Rantanen som haft ypperligt flyt i de senaste matcherna fick slut på sin tre matcher långa poängsvit i Colorado Avalanches bortamatch mot New York Islanders. Islanders vann med 6–4. Rantanen fick stort ansvar i Colorados anfall – bara lagkaptenen Gabriel Landeskog spelade mera av anfallarna. I Islanders steg en spelare rent poängmässigt fram framom de andra: den 20-årige kanadensaren Mathew Barzal som gjorde nytt klubbrekord i antalet assist för nykomlingar under en match när han spelade fram till fem mål.

– Jag tar allt en dag i sänder. Jag måste visa vad jag går för varje dag och det enda jag bryr mig om är att försöka hjälpa laget att vinna,säger Barzal på NHL:s webbplats.

Artturi Lehkonen fick sjätte mest speltid av Montreal Canadiens anfallare, men inte heller han fick några poäng. Montreal som inlett säsongen skralt vann över Chicago Blackhawks med 2–0.

I nattens fjärde match vann Calgary Flames över New Jersey Devils på hemmais med 5–4 efter förlängning.

Diskussion om artikeln