Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaotisk avslutning när Lyon vann derbymatch

Från 2017
Nabil Fekir skapade rubriker i franska fotbollsligan.
Bildtext Nabil Fekir skapade rubriker i franska fotbollsligan.
Bild: imago/PanoramiC / All Over Press

Det heta derbyt mellan Saint-Étienne och Lyon i den franska fotbollsligan urartade i slutminuterna sedan bortalaget gjort 5–0.

Målskytten Nabil Fekir, som hittade rätt för andra gången i den 84:e minuten, drog av sig tröjan och höll hånande upp den framför hemmafansen, vilket resulterade i ett gult kort.

Upprörda supportrar tog sig ut på gräsmattan och spelarna tvingades lämna planen. Efter att den ena kortsideläktaren på Geoffroy-Guichard-stadion tömts spelades matchen färdigt – försenad med över en halvtimme.

Lyon bytte ut Fekir under spelavbrottet och det blev inga fler mål i matchen. Även strax efter avspark bröts matchen tillfälligt, då efter att pyroteknik lett till kraftig rökutveckling på arenan.

I de övriga matcherna i Ligue 1 på söndag kväll vann Nice hemma över Dijon med 1–0, Lille besegrade Metz borta med 3–0 medan Marseille utklassade Caen med 5–0 hemma.

PSG toppar den franska ligan med 32 poäng på 12 matcher. Monaco är tvåa med 28 poäng. Sedan följer Lyon med 25, Marseille med 24 och Nantes med 23 poäng.

Metz, Lille och Strasbourg hittas i slutet av tabellen med 3, 9 respektive 10 poäng.

Källa: (FNB-TT)