Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Muurinen fortsätter inte i HIFK – klubben har redan påbörjat diskussioner med en ny kandidat

Från 2017
Antti Muurinen.
Bildtext Antti Muurinen.
Bild: Jaakko Stenroos / All Over Press

Det blir ingen fortsättning för Antti Muurinen som chefstränare för HIFK. Det meddelar klubben några dagar efter förlusten i ligakvalet – och relegeringen ner till division ett. Resultatet var en stor besvikelse, skriver klubbens styrelse i ett pressmeddelande.

– Veikkausliga-säsongen 2017 är avslutad, och resultatet var en stor besvikelse för oss alla.

Så inleder HIFK sitt pressmeddelande, där den stora nyheten är att Antti Muurinen inte får fortsatt förtroende som chefstränare. Klubben meddelar samtidigt att man redan inlett rekryteringsprocessen för en ny tränare.

– Vi har påbörjat diskussioner med en ny kandidat till chefstränare, och målet är att kunna informera mera inom en vecka. Antti Muurinens kontrakt som chefstränare tog slut på lördag, skriver klubben kortfattat.

Muurinen tog över som tränare för HIFK mitt under säsongen 2016 efter att anhängarfavoriten Jani Honkavaara fått sparken.

Ansöker om plats i ligan

Klubben meddelar också att man kommer att ansöka om licens att få spela ligafotboll också säsongen 2018, ifall ligan anser att ett kompletteringsförfarande är nödvändigt.

– Vi vet att vi klarar kriterierna ifall att licenskommittén överväger kompletteringsförfarande. Naturligtvis söker vi också licens till Ettan, skriver klubben.

Aktieemissionen som HIFK Fotboll Ab kört igång fortsätter fram till den 15 november, men klubben meddelar att minimibeloppet sänkts till 100 000 euro på grund av relegeringen till division ett.

Styrelsen konstaterar också att man kommer att mäta sitt förtroende på nästa bolagsstämma till följd av de dåliga sportsliga och ekonomiska resultaten under fotbollsligasäsongen 2017.