Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Specialenhet granskar sexbrott i Hollywood - komikern Louis C.K. utpekas för sextrakasserier

Från 2017
Uppdaterad 10.11.2017 10:01.
Louis C.K. deltar i premiärvisningen av filmen "The Secret Life of Pets" sommaren 2016 i New York.
Bildtext Louis C.K. deltog i premiärvisningen av filmen "The Secret Life of Pets" sommaren 2016 i New York.
Bild: www.splashnews.com/ All Over Press

Åklagarmyndigheten i Los Angeles har upprättat en specialenhet som ska utvärdera beskyllningar om sexövergrepp och sextrakasserier inom nöjesindustrin.

Chefsåklagaren Jackie Lacey säger i ett uttalande att det i specialenheten kommer att finnas åklagare med lång erfarenhet av att arbeta med fall av sexbrott.

Fram tills nu har inga fall av det här slaget överlämnats till åklagarmyndigheten, säger Lacey.

Chefsåklagaren hade tidigare under torsdagen sagt att åklagarmyndigheten har varit i kontakt med polisen i Beverly Hills som utreder beskyllningar om sexbrott som riktats mot Hollywoodprofilen Harvey Weinstein.

Beskyllningar mot Louis C.K.

Tidningen New York Times rapporterar att fem kvinnor beskyller komikern Louis C.K. för sextrakasserier. Han beskylls bland annat för att ha klätt av sig naken och masturberat framför två kvinnor.

Tv-bolaget FX Networks som visat flera program som skapats av Louis C.K. eller där han medverkar, säger att bolaget inte har tagit emot några beskyllningar riktade mot komikern.

FX säger ändå att beskyllningarna är oroväckande och att bolaget ser över samarbetet med Louis C.K.

Tv-bolaget HBO säger att Louis C.K. inte kommer att medverka i ett kommande välgörenhetsprogram på kanalen. HBO säger att alla tidigare program med komikern kommer att tas bort från HBO:s streamingtjänster.

Diskussion om artikeln