Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vadim Sjipatjov ville hem: Ibland fungerar det bara inte

Från 2017
Vadim Sjipatjov blev inte långvarig i NHL.
Bildtext Vadim Sjipatjov blev inte långvarig i NHL.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ryske Vadim Sjipatjovs hemlängtan blev helt enkelt för stor. Hans NHL-klubb Vegas Golden Knights meddelade på torsdagen att den 30-årige centern gjort sitt i klubben.

Sjipatjovs kariär i NHL blev bara tre matcher lång och han är fri att återvända till KHL efter att frivilligt ha pensionerat sig.

– Ibland fungerar det bara inte, och det måste man vara medveten om direkt i början, säger klubbens general manager George McPhee till NHL.com.

Sjipatjov tecknade i maj ett tvåårigt avtal med NHL:s nyaste klubb, ett tvåvägskontrakt värt nio miljoner.

Det tog fem matcher av den nya säsongen innan den forne världsmästaren och KHL-veteranen gjorde NHL-debut och han gjorde mål direkt i debuten i en segermatch mot Boston.

När han sen blev skickad till farmen och AHL blev han avstängd när han inte dök upp i Chicago Wolves organisation.

Vegas försökte också lösa konflikten med en spelaraffär, men inte heller den lösningen passade Sjipatjov.

– Han hade möjlighet att förhandla med andra klubbar i NHL. Vi hittade en lösning, men han ville inte spela. Han ville åka hem, berättar McPhee.

Under säsongen 2016-2017 gjorde Sjipatjov 76 poäng för SKA St. Petersburg i KHL och den serien lär han landa i också nu.

– Han ville helt enkelt hem och vi gick honom till mötes och önskar honom allt gott. Han är en bra spelare, en trevlig kille och det fungerade helt enkelt inte för oss eller för honom här, avrundade McPhee.

Att Sjipatjov igen spelar i Europa lär också göra honom OS-aktuell. Ryssland spelar för tillfället EHT-ishockey i Helsingfors.

Diskussion om artikeln