Hoppa till huvudinnehåll

X3M

My Tengström från X3M:s morgonprogram tatuerar in Maxmo på vristen

Från 2017
Uppdaterad 13.11.2017 16:38.
En tatuerare tatuerar in ordet maxmo i ett hjärta, på Mys ben.
Bildtext Här har My ännu inte riktigt förstått vad hon gett sig in på.
Bild: YLE / Malena Holmström

My Tengström från X3M:s morgonprogram lovade tatuera sig ifall de samlade in mer än 3000 euro på näsdagen. Tack vare lyssnare och Vörås kommundirektör står det nu Maxmo på hennes vrist.

My Tengström trodde nog aldrig att det skulle gå så här långt. Det trodde inte heller hennes gamla kollega och Maxmobo Jakob Norrgård som donerade 100 euro för att My skulle tatuera sig.

- När vi samlade in pengar var jag som i trans. Jag var bara fokuserad på summan. När surret från tatueringsapparaten satte igång förstod jag allvaret, säger My.

- Jag såg när hon tatuerades på Instagram och fick lite panik. Men det är fint. Nu har hon en del av mig på sin fot, säger Jakob som vill avskriva sig ansvaret men ändå är glad över att det hände.

En tatuerare tatuerar in ordet maxmo i ett hjärta, på Mys ben.
Bildtext När surret hörs vet My att det inte finns någon återvändo.
Bild: YLE / Malena Holmström

Det var lyssnarna som röstade fram Maxmo som lämplig tatuering, och utan hjälp från Vörås kommundirektör Mikko Ollikainen (Maxmo hör till Vörå och Vörås kommun bidrog med en stor summa) hade kanske tatueringen aldrig sett dagens ljus.

- Jag är stolt över min tatuering. Den är ganska cool. Alltid när jag ser den kommer jag att minnas alla underbara människor som donerat pengar för världens barn, säger My.

My tittar ner på sitt nytatuerade ben och ser lite orolig ut samtidigt som hon ler.
Bildtext Så här ser ett något chockat ansikte ut.
Bild: YLE / Malena Holmström

Hon medger ändå att hon fortfarande är i chock och att hon kanske först i morgon inser vad hon gjort. Mest chockerande var kanske smärtan.

- Det gjorde väldigt ont. Det kändes som om någon skar mig med en dolk. Men jag tänkte på världens barn. Och på Maxmo. Det här är för dem.

Mys vrist som är nytatuerad med ett hjärta där det står maxmo.
Bildtext För världens barn. Och för Maxmo.
Bild: YLE / Malena Holmström

Det här var Mys första tatuering men kanske inte den sista. Det är nu ett år tills nästa näsdag, så ifall du vill ha din kommun på Mys kropp är det dags att börja lobba nu. Kanske det blir en favorit i repris?

Artikeln har uppdaterats med förtydligande kring vilken kommun som bidrog till tatueringen 13.11.2017

Diskussion om artikeln