Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bedrövliga höstsaldot för Finland: 1–25 i målskillnad efter ny smäll

Från 2017
Kimmo Lipponen.
Bildtext Kimmo Lipponen har haft en tuff höst med U19-landslaget.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Brakförlusterna avlöser varandra för U19-landslaget i fotboll. Höstens saldo fick sig ännu en törn i samband med dagens match mot Sverige.

I onsdags brakade Finlands U19-landslag genom isen i en landskamp mot Norge. 4–0 blev resultatet efter fyra norska mål under en dryg kvart i andra halvlek.

Det var bara en förlängning på en fullständigt bedrövlig höst för landslaget, som flera gånger har rankats som en av landets mer talangfulla generationer på en tid.

På den här sidan sommaren har resultatraden varit urusel. I för-EM i slutet av augusti och början på september var saldot nattsvart: Tre förluster och totalt 0–14 i målskillnad.

Sergei Eremenko ska slå en frispark.
Bildtext Sergei Eremenko.
Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press

Eremenko startade i nya förlusten

I oktober fyllde laget på med en 2–1-förlust och en 2–0-förlust mot Georgien. Och i dag fullbordades eländet under novembersamlingens andra match.

På spansk mark åkte Kimmo Lipponens manskap på en till smäll. Sverige slog Finland med klara 3–0 i Spanien. Jaroprodukten Sergei Eremenko startade matchen.

På de sju matcherna i höst har landslaget saldot sju förluster och 1–25 i målskillnad. En drabbning återstår i år. I december möter laget Italien.

Resultat, U19-landskamp:

Finland–Sverige 0–3 (0–2)

Diskussion om artikeln