Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sverige har drömläge att nå VM – efter succéinhopp av Johansson

Från 2017
Sverige firar mål
Bildtext Sverige vann den första matchen mot Italien.
Bild: Patrik C Osterberg / IBL

Jakob Johansson hade bara varit på planen i fyra minuter då han sköt Sverige ett stort steg närmare VM. Johansson gjorde matchens enda mål i den första playoff-matchen mot Italien.

Sverige har missat de två senaste VM-turneringarna men laget har nu ett drömläge att ta sig till Ryssland nästa sommar. Sverige har allt i egna händer efter 1–0 på hemmaplan mot Italien.

Hjälte för Sverige blev Jakob Johansson som gjorde sitt första landslagsmål. Johansson bytte av Albin Ekdal i den 57:e minuten och fyra minuter senare gjorde han segermålet.

Ola Toivonen nickade ner bollen till Johansson vars skott gick via Daniele de Rossi och ställde Gianluigi Buffon i det italienska målet.

– Det var ingen dålig tajming, det är jättekul att göra mål. Det gällde bara att få så bra träff som möjlig, bollen får en touch och går in i mål, säger Johansson till SVT Sport efter matchen.

Italiens bästa kvitteringschans kom i den 70:e minuten då Matteo Darmian sköt i stolpen. 1–0 stod sig och nu är pressen på Italien då returen spelas i Milano på måndag.

– Det är fortfarande en halvlek kvar. Det blir en spännande match i Italien, säger Johansson.

Resultat:

Sverige – Italien 1–0

Diskussion om artikeln