Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wahlström utmanar tyska – vill gå fajt om VM-titlar: ”Är skyldiga fansen det här”

Från 2017
Eva Wahlström, gala 2017.
Bildtext Eva Wahlström är inte rädd för att utmana sig själv.
Bild: All Over Press

Eva Wahlström ber om en fajt mot Ramona Kühne. Den finländska världsmästaren utmanar tyskan via ett Instagraminlägg. "Proffsboxning handlar om att gå de tuffaste matcherna", skriver Wahlström.

I maj försvarade Eva Wahlström sitt VM-bälte i superfjädervikt i WBC-förbundet. Under en gala i Åbo slog Mayra Alejandra Gomez klart.

Redan dagar efter triumfen sade Wahlström till Yle Sporten att hon vill ha nya utmaningar. Då gick hon ut med att hon vill ha alla fyra stora titlar i sin viktklass.

– Jag vill ha fler bälten, flera titlar, kanske en högre viktklass, sa hon då.

"Boxare ska aldrig undvika varandra"

Hon nämnde också möten med Katie Taylor, som anses vara världens bästa damboxare.

Just nu verkar siktet ändå vara inställt på annat. I ett Instagraminlägg utmanar finländskan Ramona Kühne, som håller WBO-förbundets titel.

– Enligt mig ska boxare aldrig undvika varandra. Vi ska alltid vara redo att gå upp och möta de allra bästa. Det är det enda sättet som man kan kalla sig själv en riktig mästare, skriver Wahlström.

Hon bjuder in Kühne för att gå en match i Finland om båda titlarna, men kan också tänka sig att resa till Tyskland för att slåss om bältena.

– Proffsboxningen handlar inte om vem som kan inneha titeln längst. Det handlar om att gå de tuffaste matcherna. Jag tycker att vi är skyldiga alla boxningsfans i världen den här fajten.

Wahlström har vunnit 21 av 22 matcher under sin proffskarriär. Kühnes facit är lika imponerande: 26 vinster på 27 försök.

Diskussion om artikeln