Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Marjamäki myste efter Lejonens nya seger: ”Lyckades bättre framåt”

Från 2017
Finland jublar mot Sverige.
Bildtext Finland jublar, Sverige deppar.
Bild: Lehtikuva

Efter två raka segrar har Lejonens förbundskapten lätt att le. Både defensiven och offensiven fungerade mot Tre Kronor. ”Vi gjorde genomgående en bra insats”, säger Lauri Marjamäki.

Statistiken talade om rätt jämn match mellan Finland och Sverige. På isen var det långa stunder stor finländsk dominans i EHT-matchen.

Lejonen tog ledningen direkt genom Eeli Tolvanen och ledde med 3–0 efter en halvtimme. Till slut blev det ”bara” 3–1.

– Vi gjorde genomgående en bra insats. I andra perioden hade vi chanser för att göra mycket mer, säger förbundskaptenen Lauri Marjamäki till Yle.

I torsdags vann Finland med 3–2 mot Ryssland, men nu tycker Marjamäki att han fick ut ännu mer av sitt lag.

– Jag tyckte att vi gjorde det bra mot Ryssland, men vi lyckades bättre framåt nu. Vi försvarade oss väldigt bra. Det är jag väldigt nöjd med. Och Mikko Koskinen var stabil som sista utpost.

Lauri Marjamäki.
Bildtext Lauri Marjamäki.
Bild: Johan Valkonen/Stella Pictures/All Over Press

Hyllar stämningen

EHT-turneringen i Helsingfors är ett viktigt test inför OS i februari. För Eeli Tolvanen och Miro Heiskanen är den direkt avgörande.

På grund av JVM-resor är det här enda chansen att imponera i landslaget inför den olympiska hockeyturneringen. I torsdags fick Heiskanen spräcka sin målnolla och i kväll var det Tolvanens tur.

– Jag tyckte att Eeli spelade bra även mot Ryssland. Det var bra att Petri Kontiolas kedja lyfte sig och gjorde två mål nu. Det behöver vi. Vi behöver många som lyckas framåt.

Det var i praktiken lapp på luckan i kvällens match. Drygt 13 000 hade tagit sig till hallen – och Marjamäki öser beröm över stämningen.

– Det var helt strålande här i dag med fullt hus. Det gav en extra boost. Spelarna var väldigt laddade. De vill framåt, växa och framför allt visa för hemmapubliken vad de kan.

Diskussion om artikeln