Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Danmark fick inte hål på Irland – spelarna sågar planen

Från 2017
Andreas Bjelland i närkamp med Callum O'Dowda
Bildtext Andreas Bjelland är inte nöjd med gräset på Parken.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Danmark fick nöja sig med 0–0 på hemmaplan i den första playoff-matchen mot Irland. Efter matchen kritiserade de danska spelarna gräsmattan. Den påminner mig om min tid i division 4, säger målvakten Kasper Schmeichel.

Island är redan klart för VM men frågan är om några fler nordiska länder kommer att kvittera ut en biljett till Ryssland nästa sommar. Sverige har ett drömläge att gå vidare medan det är mer ovisst för Danmark.

Danmark fick bara 0–0 i det första mötet med Irland hemma på Parken i Köpenhamn. Hemmalaget förde matchen och hade de hetaste chanserna men lyckades inte spräcka nollan.

Efter matchen sågade de danska spelarna gräsmattan på nationalarenan.

– Det kommer alltid många ursäkter då man spelat 0–0, men titta på planen. Den var riktigt dålig. Det skulle vara bra om någon kunde göra något åt den. Men frågan är vem man ska säga det till? Vi har sagt det i ett antal år, säger backen Andreas Bjelland till DR.

Målvakten Kasper Schmeichel anser att gräsmattan var lika dålig som de man spelar på i de lägre divisionerna i England.

– Det är väldigt besviken på planen, den påminner mig om min tid i division 4 i England. Det är otroligt att vi inte kan få en ordentlig plan, säger Schmeichel enligt Ekstrabladet.

Returmatchen spelas i Dublin på tisdag.