Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tysk seger i Levi – motigt för finländarna på hemmaplan

Från 2017
Felix Neureuther sträcker armen i luften
Bildtext Felix Neureuther vann i Levi.
Bild: Lehtikuva

Felix Neureuther tog sin elfte slalomseger i världscupen då han vann premiären i Levi. Ingen finländare tog sig vidare till det andra åket. Det var svårt i dag, säger Joonas Räsänen som var bästa blåvita åkare i tävlingen.

Dave Ryding hade ett lysande läge att skriva brittisk alpinhistoria då han ledde efter det första åket i Levi. Han inledde också det andra åket riktigt starkt men halvvägs ner i backen kom ett misstag och körde ur.

I stället var det tysken Felix Neureuther som åkte iväg med segern. Neureuther som låg tvåa efter det första åket vann med 37 hundradelar före norrmannen Henrik Kristoffersen.

För Neureuther var det här hans elfte slalomseger i världscupen och den första i Levi.

”Ett amatörmisstag”

Finland hade sex åkare med i tävlingen men ingen lyckades ta sig till det andra åket. Joonas Räsänen var bäst på 46:e plats medan Jens Henttinen slutade på 56:e plats.

– Det var svårt i dag. Nivån i slalom är väldigt hög just nu. Jag vill nå till topp-30 den här säsongen och förhoppningsvis ta mig till OS, säger Räsänen till Yle Sporten efter tävlingen.

Teddy Takki, Arttu Niemelä, Victor Malmström och Robin Bäck körde alla ur i det första åket.

– Jag gjorde ett amatörmisstag och därför åkte jag ur. Jag ville kanske lite för mycket i tävlingen. Då man har högt startnummer måste man ge allt i varje sväng och då kom ett misstag, säger Victor Malmström till Yle Sporten.

Malmström har några skadedrabbade år bakom sig och att nu vara tillbaka i backen gav mycket inför kommande tävlingar.

– Jag fick mycket positivt ut av den här helgen. Jag fick starta och gå igenom mina rutiner. Nu vill jag börja prestera bra i Europacupen, säger han.

Resultat:

1. Felix Neureuther GER 1.42,83
2. Henrik Kristoffersen NOR +0,37
3. Mattias Hargin SWE +0,45
4. Luca Aerni SUI +0,54
Daniel Yule SUI +0,54
6. Loic Meillard SUI +0,71
7. Sebastian Foss Solevåg NOR +0,75
8. Alexis Pinturault FRA +0,88
9. Manfred Mölgg ITA +0,90
10. Reto Schmidiger SUI +0,93

Diskussion om artikeln