Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Besviken Bottas: ”Vårt mål var att vinna loppet – starten avgjorde”

Från 2017
Uppdaterad 12.11.2017 22:12.
Brasiliens GP.
Bildtext En besviken tvåa i Valtteri Bottas, en helnöjd vinnare i Sebastian Vettel och en lättad trea i Kimi Räikkönen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Valtteri Bottas missade chansen att ta säsongens tredje seger. I stället fick han se Sebastian Vettel överlista honom. ”Jag kunde överraska honom i starten”, säger tysken.

Valtteri Bottas tog säsongens tredje pole position i går. I dag kom inte säsongens tredje seger.

Bottas tappade ledningen omgående och sedan var det svårt att komma ikapp Sebastian Vettel. Finländaren körde i mål som tvåa och är nu tjugotvå poäng bakom Vettel i kampen om andraplatsen i VM-serien.

– Vi startade från pole position. Då är enda målet att vinna loppet, men starten avgjorde. Efter det var väldigt svårt. Jag försökte pressa Sebastian, men kom inte tillräckligt nära, säger Bottas.

Räikkönen: Inte så nervös

Vettel säger att hans start inte var perfekt, men hans inledningsmanöver fungerade ändå. Han passerade Bottas på insidan och ledde sedan hela vägen.

– Valtteri hade ännu mer problem än jag hade i starten och jag kunde överraska honom lite. Det var viktigt. Efter det pressade vi bara på. Jag kunde kontrollera loppet – även om det var tufft.

Kampen om tredjeplatsen blev också tuff. Lewis Hamilton gjorde ett monsterlopp efter gårdagens kvalkrasch och var ikapp Kimi Räikkönen med några varv till mål. Finländaren lyckades ändå hålla undan till säsongens sjunde pallplats.

– Han var bara nära mig på slutet. Däcken fungerade mycket bättre efter depåstoppet och jag var inte så nervös, säger Räikkönen.

Säsongens sista formel 1-lopp körs i Abu Dhabi om två veckor.

Diskussion om artikeln