Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Aarnio: Jag får inte det material jag skulle kunna försvara mig med

Från 2017
Uppdaterad 14.11.2017 13:00.
Jari Aarnio i Helsingfors hovrätt.
Bildtext Jari Aarnio.
Bild: Lehtikuva

Jari Aarnio sade i hovrätten på tisdag att han inte under hela rättsprocessen och förundersökningen fått se det material som gäller hans arbete. Han sade att det är omöjligt att komma ihåg om han för flera år sedan använt en viss telefon.

- Under hela processen, fortfarande, ges inte det material som jag skulle kunna försvara mig med, sade Aarnio.

Aarnio sade att han år 2014 bad om teleövervakningsuppgifterna från sin egen tjänstetelefon för att kunna få ett grepp om datumen.

- Och fick jag dem sedan 2015.

Berättade utförligt om arbetet som narkotikapolis

Tisdagens hörande började med en utfrågning av Aarnios advokat Riitta Leppiniemi. Aarnio berättade utförligt om sitt arbete som chef för Helsingfors narkotikapolis och allmänt om narkotikapolisens arbete.

Han betonade bland annat att verksamheten med informationskällor är hemlig och att chefen för narkotikapolisen "genom tiderna" haft ett mycket operativt jobb.

Hovrätten hör på tisdagen Aarnio om Bölemannens telefoner som Aarnio enligt tingsrättens dom använde för att hålla kontakt med sina brottskumpaner.

Tingsrätten dömde Aarnio till fängelse i tio år för bland annat grova narkotika- och tjänstebrott. Aarnio kräver att hovrätten förkastar alla åtal.

Text: FNB

Diskussion om artikeln