Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vegas-floppen Sjipatjov slog till direkt – nätade i KHL-comebacken

Från 2017
Vadim Sjipatjov.
Bildtext Vadim Sjipatjov tillbaka i KHL (arkivbild).
Bild: Matti Ravio / All Over Press

Det blev ingen lyckad sejour i NHL och Vegas Golden Knights för Vadim Sjipatjov. Men i S:t Petersburg hittade den ryske centern rätt direkt. I tisdagens match mot Admiral Vladivostok stod Sjipatjov för segermålet då SKA vann med 2–0.

Ett mål och totalt tre spelade matcher. Vadim Sjipatjovs NHL-karriär blev inte lång.

Efter att först blivit nobbad på grund av kontraktmässiga skäl klarade ryssen inte av att hänga med då han fick chansen och passerades tillbaka till AHL. Då fick Sjipatjov nog och pensionerade sig.

– Ibland fungerar det bara inte, och det måste man vara medveten om direkt i början, konstaterade klubbens general manager George McPhee då.

Segerarkitekt i comebacken

Under EHT-turneringen i Helsingfors klarnade det att Sjipatjov tecknat ett nytt kontrakt med SKA S:t Petersburg, där han spelat under säsongerna 2013-17. På tisdagen fick Sjipatjov ställa sig på isen för den första gången – och slog till direkt.

Matchen låg mållös tre minuter in i den andra perioden och då pangade Sjipatjov in sitt första mål för säsongen i numerärt överläge. Efter ytterligare ett mål i tom kasse slutade matchen 2–0 till SKA.

SKA ligger etta i KHL:s västra konferens med 24 segrar på 32 matcher. Med 84 poäng har laget en minst sagt befäst ställning som konferens- och ligaetta då tvåan CSKA Moskva och trean Jokerit endast har håvat in 61 poäng.

För Helsingforslagets del fortsätter säsongen på onsdag då laget står värd för Neftehimik Nizhnekamsk.