Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dortmund bänkar Aubameyang efter försening – ”Jag förtjänar inte det här"

Från 2017
Uppdaterad 17.11.2017 17:08.
Pierre-Emerick Aubameyang på knä.
Bildtext Pierre-Emerick Aubameyang förstår inte varför han bänkas.
Bild: Friedemann Vogel / EPA / All Over Press

Pierre-Emerick Aubameyang anlände 20 minuter sent till ett träningspass – och får sitta på läktaren då hans Borussia Dortmund möter Stuttgart på fredagskvällen. Det är helt ofattbart, säger strikern som också tidigare ratats på grund av disciplinära orsaker.

Borussia Dortmund konstaterade kortfattat på torsdagskvällen att Pierre-Emerick Aubameyang inte är aktuell för matchen mot Stuttgart av disciplinära orsaker.

Den tyska tidningen Bild uppdagade snabbt att spelaren försenat sig med 20 minuter till lagets träningar på torsdagen, och att det skulle vara orsaken bakom bänkningen.

Tidigare under dagen hade tysk media spekulerat om Aubameyang igen åkt iväg för att festa utan klubbens tillstånd. Det gjorde anfallaren sig skyldig till i fjol, och bänkades också då som straff.

– Jag förstår att de bänkade mig efter att jag flög till Milano och festade, men nu gjorde jag inte något fel. Jag menade inte alls att försena mig, säger anfallaren till Bild.

Aubameyang har varit Dortmunds främsta målskytt under den pågående säsongen med tio fullträffar i Bundesliga. Strikern har ändå gått fem matcher utan mål och Dortmund har samtidigt sett en ligaledning rinna ut i sanden. Som bäst ligger laget sex poäng efter ärkerivalen Bayern München i tabellen.

Källor: AFP, Bild

Diskussion om artikeln