Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Man City i makalös ligaform – har tappat två poäng hittills

Från 2017
Uppdaterad 18.11.2017 21:51.
Kevin De Bruyne, Manchester City.
Bildtext Kevin De Bruyne är i utmärkt form – precis som resten av Manchester City.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

WWWWWWWWWW. Där har ni Manchester Citys prickfria ligaform. Efter tolv omgångar är luckan rejäl. ”Vi har ett stort självförtroende”, säger Kevin De Bruyne.

Hur ska något lag kunna utmana Manchester City i Premier League? Frågan känns allt mer relevant efter en minst sagt svettig start på ligasäsongen.

Här och nu är avståndet ner till tvåan Chelsea nio poäng – efter tolv omgångar. City har radat upp tio raka ligasegrar efter krysset mot Everton i augusti.

I dag fick City ta i för att hålla vinstsviten intakt, men efter nästan en halvlek utan mål mot Leicester sågade sig City igenom och till slut rakade Gabriel Jesus in 1–0 i tomt mål.

I början på andra halvlek kom en helt avgörande sekvens. Leicester träffade stolpen på en hörna, spelet vände och Kevin De Bruyne pangade in slutresultatet 2–0 i en match där Citymittbacken John Stones utgick med en lårskada.

– Vi kontrollerade matchen i nittio minuter. Vi skapade inte så mycket, men vår andra halvlek var väldigt bra. Vi har ett stort självförtroende, säger De Bruyne enligt BBC.

Chelsea: Vi vill stänga till luckan

Efter De Bruynes mål var det en transportsträcka till slutsignalen och en ny seger för City. Citys summering efter tolv omgångar är makalös: 40 mål, 10 segrar, 34 av 36 poäng.

– City vinner mycket, men vi vill stänga till luckan. Man vet aldrig vad som sker i Premier League. Förra året vann vi tolv eller tretton matcher i följd. Vi måste vara redo för att göra det, säger Chelseas Eden Hazard.

Hazards gäng tappade åtminstone inte terräng i dag. Regerande mästaren gjorde vad man ville med ett desorienterat och krisstämplat West Bromwich. Albions tvingades räkna in tre mål före paus – efter bland annat ett nytt mål av Alvaro Morata.

Det spanska nyförvärvet har startat säsongen finfint. Han har gjort åtta mål så här långt i Premier League och är en stor orsak till att Chelsea plockar poäng.

Mohamed Salah, Liverpool.
Bildtext Mohamed Salah har startat utmärkt i Liverpool.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Salah avgjorde för Liverpool

Moratas siffror är utmärkta, men han är ändå inte höstens nykomling i England. Mohamed Salah visar med eftertryck i omgång efter omgång varför Liverpool värvade honom.

I dag satte han två mål till för ”Reds” – och nu har egyptiern totalt gjort fjorton mål i höst. Det är mer än någon annan Premier League-spelare har lyckats med.

Salahs Liverpool vann med 3–0 mot Southampton efter att Philippe Coutinho satte slutresultatet efter paus.

Resultat, Premier League:

Leicester–Manchester City 0–2 (0–1)
West Bromwich–Chelsea 0–4 (0–3)
Bournemouth–Huddersfield 4–0 (2–0)
Burnley–Swansea 2–0 (2–0)
Crystal Palace–Everton 2–2 (2–2)
Liverpool–Southampton 3–0 (2–0)

Arsenal–Tottenham 2–0 (2–0)

Diskussion om artikeln