Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Ramstedt spelar för HIFK – men inte ishockey

Från 2017
Uppdaterad 20.11.2017 11:58.
Teemu Ramstedt.
Bildtext Teemu Ramstedt ska spela för HIFK Bandy.
Bild: Jari Pekkarinen / All Over Press

Teemu Ramstedt torde vara en av de bästa ishockeyspelarna för tillfället som saknar klubb. På sin blogg skriver Ramstedt att han inte kommer att spela för HIFK:s ishockeylag den här säsongen. Men två matcher blir det – på fredag mot Veiterä och på lördag mot Botnia.

Återstår att se om det är värsta sortens marknadsföringstrick, men hur som helst skriver Teemu Ramstedt i sin blogg på Veikkaus att en gammal dröm kommer att gå i uppfyllelse fredagen den 24 november.

Då kommer den 30-årige Ramstedt att spela en match i bandyligan; för HIFK och mot förhandstippade Veiterä från Villmanstrand.

– Och direkt efter det på lördag i Åggelby mot Botnia, skriver Ramstedt.

Ishockeykarriären fortsätter inte i HIFK

Teemu Ramstedt skulle säkert ha en given plats i dagens HIFK, men de två bandymatcherna för rödtröjorna blir hans enda den här säsongen.

– Min ishockeykarriär fortsätter med säkerhet någon annanstans. De definitiva besluten fattas efter kommande veckoslut, skriver Ramstedt och tillägger att han troligen kommer att spela för sin nya klubb innan årsskiftet.

HIFK-fostrade Ramstedt har spelat under totalt sju säsonger för HIFK, samt också i TPS och Blues. Dessutom har han spelat i SHL och KHL, senast i HC Slovan Bratislava där det bara blev två matcher tidigare i höst.

Här hittar ni hans statistik från ishockeykarriären. Bandykarriären – den börjar på fredag!

Diskussion om artikeln