Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasabladet: Carola Lithén fick fortsatt förtroende

Från 2017
Uppdaterad 21.11.2017 05:21.
Carola Lithén fullmäktige ordförande i Korsholm
Bildtext Carola Lithén fortsätter leda fullmäktige
Bild: Yle/Caroline Lång

Fullmäktigeordförande Carola Lithén i Korsholm har fått fortsatt förtroende, skriver Vasabladet. SFP-gruppen hade möte på måndagen och beslutet fattades efter omröstning.

Det var efter en brottsanmälan mot Samuel Broman (SFP) som diskussionen gick het på SFP-gruppens möte i förra veckan. Broman hade polisanmälts för att ha publicerat ett ojusterat protokoll i en sluten grupp på Facebook.

Polisen utredde inte ärendet eftersom man inte misstänkte något brott, men i SFP-lägret ledde brottsanmälan till en politisk kris. Det var fullmäktiges ordförande Carola Lithén som informerade kommunens tjänstemän om protokollpubliceringen.

På mötet i förra veckan valde gruppen att ta en tankepaus. På måndagen röstade gruppen och gav Lithén fortsatt förtroende.

Till Vasabladet säger SFP:s gruppordförande Linda Ahlbäck att diskussionen handlade om förtroende, men att hon vill se det som att gruppen enades om beslutet.

Ahlbäck säger att processen under de gångna dagarna varit omvälvande och att man kanske måste ändra på sättet man kommunicerar med varandra.

Diskussion om artikeln