Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dallas kallar upp Honka till NHL igen – nyblivne pappan Kari Lehtonen borta en obestämd tid

Från 2017
Uppdaterad 20.11.2017 21:42.
Kari Lehtonen, våren 2016.
Bildtext Kari Lehtonen.
Bild: All Over Press

NHL-klubben Dallas Stars meddelar om blåvita rockader i truppen. Upp från AHL kallas både backen Julius Honka och målvakten Mike McKenna – samtidigt som klubben meddelar att Kari Lehtonen inte kommer att spela under den närmaste framtiden på grund av tillökning i familjen.

Klubbchefen Jim Nill meddelade på måndagen att Mike McKenna lyfts upp från AHL för att ersätta Kari Lehtonen i den spelande uppsättningen. Enligt Nill kommer Lehtonen inte att spela på grund av personliga orsaker.

Ytterligare information om orsakerna gav klubben ursprungligen inte utan meddelade endast att Lehtonen är borta en ”obestämd tid”. Efter en några timmar av intensiva spekulationer avslöjade ändå klubben att paret Lehtonen blivit föräldrar.

Samtidigt står det också klart att Julius Honka får en ny chans att visa upp sig i NHL. Backen spelade tidigare under säsongen sex matcher i toppligan före han förpassades till AHL.

Honka han spela åtta matcher i farmarligan före beskedet, men noterades inte för poäng under sejouren. Under sina första matcher i NHL blev det också noll poäng och en genomsnittlig istid på 14.58 minuter per match.

Artikeln uppdaterad kl. 21.43 efter att Dallas informerat mer om fallet Lehtonen.

Diskussion om artikeln