Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Williams dementerar kontrakt med Kubica: ”Inget är klart”

Från 2017
Uppdaterad 21.11.2017 15:30.
Robert Kubica ler till kameran
Bildtext Robert Kubica siktar på en comeback i formel 1.
Bild: xpbimages.com

Rykten har gjort gällande att Robert Kubica skrivit kontrakt med Williams för nästa säsong. Nu går stallet ut och dementerar uppgifterna och säger att man inte kommer att publicera namnet på Felipe Massas ersättare den här helgen.

Robert Kubica har siktet inställt på att återvända till formel 1. Kubica som skadade sin arm allvarligt i en olycka år 2011 har testkört för Williams under hösten.

Det har lett till att flera medier rapporterat om att det lär bli Kubica som ersätter Felipe Massa i stallet nästa säsong och att kontraktet skulle bekräftas i samband med helgens tävling i Abu Dhabi.

Men så kommer det inte att bli rapporterar Autosport.

– Trots att vi förhandlar med Kubica så är inget klart angående vem som ska ersätta Massa. Vi kommer att ge mer information då det finns något att berätta. Inget är planerat till helgens tävling i Abu Dhabi, säger stallet enligt Autosport.

Williams har Lance Stroll kontrakterad för nästa säsong. Övriga namn som nämnts kring den andra förarplatsen i stallet är Paul di Resta, Pascal Wehrlein och Daniil Kvyat.

Robert Kubica tävlade i formel 1 för BMW Sauber och Renault mellan 2006 och 2010. Han har en GP-seger på sin meritlista och totalt tolv pallplaceringar.

Diskussion om artikeln