Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Röda Korset räddar julen för många barnfamiljer i Åboland

Från 2017
Finlands Röda Kors Åbolands distrikt
Bildtext I år delar Röda Korsets avdelningar i Åboland ut 228 presentkort till mindre bemedlade familjer.
Bild: Finlands Röda Kors Åbolands distrikt

Röda Korset delar ut rekordmånga julklappar till barnfamiljer i Åboland. Genom kampanjen Jul i sinnet får 228 mindre bemedlade familjer i Åboland ett presentkort på 70 euro att köpa julmat för.

I år delar Röda Korsets avdelningar i Åboland ut 228 presentkort till mindre bemedlade familjer. Det motsvarar 15 960 euro och är femtio kort fler än tidigare år.

- Det lokala behovet är stort och i år delar vi ut fler gåvokort än tidigare. Våra frivilliga har varit mycket aktiva med att söka var hjälpbehovet finns, säger Andrea Södergård, samordnare för socialverksamheten vid Röda Korsets Åbolands distrikt.

Kampanjen jul i sinnet är ett samarbete mellan Finlands Röda Kors och Mannerheims Barnskyddsförbund.

Presentkorten går inte att ansöka om utan det är FRK:s avdelningar eller MLL:s lokalföreningar som tillsammans med socialbyrån, rådgivningen eller församlingen på orten utreder vilka familjer som är i störst behov av korten.

Jul i sinnet-insamlingen skapar gåvokorten

Utdelningen av gåvokorten skulle inte vara möjlig utan Jul i sinnet-insamlingen som startar på torsdag den 23 november.

- Jag vill tacka alla som år ut och år in stödjer insamlingen Jul i sinnet. Utan er hjälp skulle våra frivilliga inte kunna glädja alla de familjer som i år tilldelas korten, säger Andrea Södergård.

Insamlingen ordnas i år för tjugoförsta gången och är ett samarbete mellan FRK, MLL och Yle. Insamlingen pågår fram till julafton.

Även du kan sprida julglädje genom att delta i kampanjen. Lättast gör du det genom att donera pengar via nätet, per sms eller till insamlingskontot. All information hittar du på www.julisinnet.fi.

Diskussion om artikeln