Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlands ledning höll inte – Norge vann mixedstafetten

Från 2017
Kaisa Mäkäräinen skjuter
Bildtext Kaisa Mäkäräinen förde upp Finland i täten i tävlingen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Halvvägs in på den tredje etappen i mixedstafetten i skidskytte var det finländska färger i täten. Ledningen höll ändå inte hela vägen och laget slutade på åttonde plats.

Världscupen i skidskytte mjukstartade i dag i Östersund med mixedstafett och sprintstafett mixed. I mixedstafett ställde Finland upp med laget Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä och Tuomas Grönman.

Mäkäräinen tog Finland upp i ledning på sin etapp och ännu efter Seppäläs första skytte ledde laget men sedan tog det roliga slut. I det andra skyttet drog Seppälä på sig en straffrunda och Finland tappade kontakten till de bästa lagen.

Tuomas Grönman förde till slut laget i mål på en åttonde plats, en placering som kan har stor betydelse med tanke på OS.

Finlands olympiska kommitté har tidigare sagt att det krävs en åttonde plats i världscupen för att Finland ska skicka några manliga skidskyttar till OS.

Norge tog han om segern i tävlingen före Italien och Tyskland.

I sprintstafetten ställde Finland upp med Sanna Markkanen och Mikko Loukkaanhuhta. Paret hade ingen lyckad dag i Östersund och blev varvade.

Resultat, mixedstafett:

1. Norge 1.11.31,7
2. Italien +5,3
3. Tyskland +6,4
---------
8. Finland +1.32,4